Aktywne Wpisy

miki4ever +125
#paryz2024 dla mnie hit dnia to zawodnik z Turcji. Wysłali na strzelanie kolesia bez sprzętu, specjalnych okularów itd. i ziomek wygrał im srebrny medal.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie chyba głównie do mirabelek (ale rady mirków też się przydadzą) - czy jest jakiś sposób, żeby nauczyć faceta pomocy w pracach domowych?
Oboje mamy normalną pracę i zarabiamy, mieszkamy razem od ok. 2 lat w moim mieszkaniu. Pominę już nawet fakt, że on rzadko się dokłada do rachunków (bo, jak twierdzi, zapomina), bo te nie są bardzo wysokie, czynsz+prąd i internet. No ale już po dziurki w nosie mam jego braku zaangażowania w prowadzenie domu.
Jak od razu napiszę co i jak, to i tak nie uwierzycie, więc jeszcze jedno zdanie wstępu - facet ma strasznie nadopiekuńczą mamusię, nawet kiedy przez parę lat mieszkał "sam", to ona wpadała co tydzień wszystko posprzątać i ugotować na cały tydzień. Nie jest to pierwszy raz kiedy się spotykam z takim przypadkiem, więc wydawało mi się, że mam mnóstwo cierpliwości i wyrozumiałości i w ogóle. No ale... jednak nie.
Pytanie chyba głównie do mirabelek (ale rady mirków też się przydadzą) - czy jest jakiś sposób, żeby nauczyć faceta pomocy w pracach domowych?
Oboje mamy normalną pracę i zarabiamy, mieszkamy razem od ok. 2 lat w moim mieszkaniu. Pominę już nawet fakt, że on rzadko się dokłada do rachunków (bo, jak twierdzi, zapomina), bo te nie są bardzo wysokie, czynsz+prąd i internet. No ale już po dziurki w nosie mam jego braku zaangażowania w prowadzenie domu.
Jak od razu napiszę co i jak, to i tak nie uwierzycie, więc jeszcze jedno zdanie wstępu - facet ma strasznie nadopiekuńczą mamusię, nawet kiedy przez parę lat mieszkał "sam", to ona wpadała co tydzień wszystko posprzątać i ugotować na cały tydzień. Nie jest to pierwszy raz kiedy się spotykam z takim przypadkiem, więc wydawało mi się, że mam mnóstwo cierpliwości i wyrozumiałości i w ogóle. No ale... jednak nie.

- do 500CBLN
- obsługa SIM, w tym aero2 (najlepiej dual-sim)
- 1GB RAM
- matryca IPS
- prawilna rozdzielczość
Waham się pomiędzy zakupem z #aliexpress lub #allegro - tylko jeśli ali, to tyle czekać na przesyłkę...
źródło: comment_YThMB3kzWuUAaLugHmD7S6F6cSdfdTab.jpg
Pobierzza resztę z 500 zł kup sobie dobre whisky :)
http://www.aliexpress.com/item/Original-N9106-10-inch-3G-android-quad-core-phone-call-tablet-pc-1280x800-android-4-4/32257973124.html ewentualnie to
@to_jest_chyba_kurcze_zart: dzięki, wyglądają ciekawie.. tylko kompletne noł nejmy - jak z ich jakością?
http://m.aliexpress.com/item-desc/32254488813.html
Też to rozważam, bo cena/jakość wygląda spoko - tylko wysyłka dopiero po 25 marca...