Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do specjalistów od #iphone i #apple
Czy wszystkie folie na ekran zarysowywuja sie w podobnym czasie i czy te za 25 lub więcej PLN sa faktyczne lepsze czy to tylko opłata za brand?
W chwili obecnej mam noname z Allegro na moim 4s, i maksymalnie wytrzymuje miesiąc, warto inwestować w cos droższego ?
  • 21
@Pacjent: btw pytanie nie dotyczy szkła, bo wiem ze jakościowo to inna bajka ale chciałbym zasięgnąć opinii w kwestii tylko i wyłącznie folii
@ka_v: mialem na 5s-ie wszelkie folie i drozdze i tansze za dyche i moim zdaniem w przypadku folii to nie ma roznicy, za to w szklach np tych z aliexpress a tych drogich po powiedzmy 50-60zl to roznica jest kolosalna ;)
@Storczycki: co do szkła tez tak słyszałem, zakup u reselera droższego modelu ma juz sens, bo mozna poprosić o założenie, a jak spieprza to ich problem :) a wiadomo ze z zakładaniem tego zawsze jest problem, nie każdy ma wyciąg w domu
@ka_v: pelno jest tego u mnie na ebayu. groszowe sprawy okolo £3 kosztuje hartowane szklo na dowolny telefon. Rozpietosc cen od £3 do £35 (najprawdopodobniej te same szkla). Nie ma sensu kupowac drogich bo tanie sa rownie dobre
@Storczycki: mialem na dwoch 5s (bo zmienialem) i teraz mam na 6ce. Zero problemow. Te z 5s odklejalem jak sprzedawalem telefony tez bez problemu bo chcialem sprawdzic czy peknie. Nie peklo. Dopiero jak zagialem mocniej to peklo w pajeczyne
@Storczycki:

kup taka chociaz za 10£ to pogadamy ;)

A co robi taka za £10? Parzy kawe? Robi loda? Bo skoro kupilem za £3 i spelnily swoja funkcje a nawet spelniaja nadal bo jedna mam na i6 i chronia ekran i nie ma zadnej ryski na nich to po co placic za to samo £10?
@Storczycki: co do szmatek, to akurat spigen do swoich szkieł/folii dodaje zajebistą ściereczkę - jednorazową mokrą chusteczkę do soczewek od Zeissa. Czyści świetnie przed założeniem.