Wpis z mikrobloga

@szukajek: od pewnego czasu. Od dzieciństwa posiadam jednak obywatelstwo (rodzina dostała azyl polityczny podczas PRLu). jak łatwo sobie wyobrazić, wiać musieliśmy nie dlatego, że tata był niewygodny dla komuchów, ale wręcz na tyle niebezpieczny, że dostał wyrok i kombinowali jak go "zniknąć". Wróciliśmy doEuropy tuż po pierwszych wolnych wyborach.
  • Odpowiedz
@ArschGesicht: ja startuję na IEC w tym roku i jak się uda to będę próbował znaleźć pracodawcę na miejscu i przedłużyć pobyt. Docelowo zostać w Kanadzie :)

Wiem, że pewnie pytań takich już padło sporo ale polecasz którąś prowincję pod względem pracy i uzyskania dłuższego pobytu/pozwolenia na pracę ? Tak, jestem programistą ;)

Pozdrawiam :)
  • Odpowiedz
@lukasz_: bez bicia przyznam, że nie mam pojęcia. Ja mieszkam w Kolumbii Brytyjskiej i bardzo sobie chwalę. Jest tu drogo ale za to jest naprawdę zajebiście. Jedyny "problem" to taki, że nie ma dokąd na wakacje stąd jeździć. Wszystko jest na miejscu i nie ma sensu nigdzie jeździć ;>
  • Odpowiedz
@lukasz_: Kanada jest potężnym krajem i miej na uwadze, że klimat tu też potrafi w kość dać. W Vancouverze temperatura raczej nie spada poniżej 0 stopni, za to trochę więcej pada (las deszczeowy po sąsiedzku). Mnie jednak bardziej odpowiada, niż w PL. Polską zimową kurtałę i ciężkie buciory zaminiłem na bluzę i buty z Gore Texem i nie ma problemu :D
  • Odpowiedz
@ArschGesicht: wiem :) Na początku rozważałem inne prowincję gdzie jest znacznie chłodniej w zimę więc Vancouver przy tym wypada super korzystnie :D Ehh... czekam na IEC, potem wyjazd na rok i będę szukał pracy i przedłużenia wizy (BC PNP)
  • Odpowiedz