Wpis z mikrobloga

Macie Mirki jakiś sposób jak sprawdzić pojemności baterii w iphone 5S? Mam problem bo jest to nowy telefon , ma raptem miesiąc a strasznie szybko traci energię z baterii.20 minut pisania sms i ze 100% robi się 90%.
#ios8 #applegowno #ios
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tippler: No ale moja matka ma takiego samego tylko że inny kolor i jej iphone trzyma dłużej niż mój .Generalnie chce się dowiedzieć czy to jest normalne że 2h słuchania muzyki na słuchawkach to spadek energii o 15%
  • Odpowiedz
@guacamole: Generalnie wygląda to tak, że od czasu podawanego przez Apple musisz sobie odjąć +/- 2 godziny, na zasadzie: Apple twierdzi, że iPhone działa na 3G ok. 8 godzin, czyli w rzeczywistości działa najwyżej 6 godzin.
  • Odpowiedz
@guacamole: ten typ tak ma (serio, mam 5s, odisntaluj apke facebooka i messengera bo one najwiecej zuzywaja i zobacz czy jets lepiej) zobacz tez w ustawienia--> ogolne--> uzycie--> uzycie baterii jaka apka zzera najwiecej, jelsi jestes na granicy 3g/4g(lte) to wylacz ta druga opcje zeby iphone nie probowal sie polaczyc
u mnie przy wlaczonym wsyztskim tzryma 8-14 godzin... przy zwyklym uzytkownaiau a przy braku uzytkownaia 2 dni...
  • Odpowiedz
@guacamole: jak nie masz jailbreaka, to iBackupBot pokaże Ci rzeczywistą pojemność baterii. Po uruchomieniu i wykryciu telefonu kliknij w głównym oknie coś w stylu "More info" i tam to będziesz miał.
  • Odpowiedz
@tiksiu: Sprawdzałem, pokazało mi maxa tj. nawet ponad bo pokazało że obecnie mam 1600 a fabryczne to 1550.Generalnie jest tak jak ktoś wyżej napisał, on nie powinien tak w--------ć mi baterii podczas słuchania muzyki i przypomniałem sobie że jeszcze niedawno tak nie było. Teraz dziada wyzeruje, wrzucę mu muzę i zobaczę jak będzie a jak nie to leci na gwarancję ten telefon.
  • Odpowiedz