Mój dry stout zlany na cichą, po tygodniu z 13 blg odfermentowało do 1,5 blg. Mimo pokusy zaglądania do środka (bo przecież tak pewny byłem infekcji) wytrwałem w postanowieniu i jedyne co przy nim robiłem to kontrolowałem temperaturę. Opłacało się, piwko już teraz bardzo pijalne, pachnie pięknie, mogłoby być trochę bardziej palone i goryczka też taka przeciętna, ale jest pyszne. (⌐͡■͜ʖ͡■) Teraz trzymać kciuki żeby się nic nie zalęgło na cichej i myślę że za 3-4 dni butelkuje. #piwowarstwo #piwo
Czy tylko ja jestem uprzedzony don książek pisanych przez kobiety? Jeśli jest to fantasy to już niemal na 100% wiem ze książka mi się nie spodoba. #ksiazki
Teraz trzymać kciuki żeby się nic nie zalęgło na cichej i myślę że za 3-4 dni butelkuje.
#piwowarstwo #piwo