Wpis z mikrobloga

Mój dry stout zlany na cichą, po tygodniu z 13 blg odfermentowało do 1,5 blg. Mimo pokusy zaglądania do środka (bo przecież tak pewny byłem infekcji) wytrwałem w postanowieniu i jedyne co przy nim robiłem to kontrolowałem temperaturę. Opłacało się, piwko już teraz bardzo pijalne, pachnie pięknie, mogłoby być trochę bardziej palone i goryczka też taka przeciętna, ale jest pyszne. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Teraz trzymać kciuki żeby się nic nie zalęgło na cichej i myślę że za 3-4 dni butelkuje.
#piwowarstwo #piwo
Pobierz Qurthon - Mój dry stout zlany na cichą, po tygodniu z 13 blg odfermentowało do 1,5 bl...
źródło: comment_kAUyOWNeSzWuPaG8dscBO11PSL48uGB5.jpg