Aktywne Wpisy
meemphis11 +97
#famemma
Szczelina- "Mamy ciężki okres z Anią"
Ciężki okres to ma rodzina trenera któremu ruchasz żonę ty śmieciu
Ale mnie to #!$%@?ło
I się jeszcze specjalnie lansował na gali z tym szonem
Ha tfu
Szczelina- "Mamy ciężki okres z Anią"
Ciężki okres to ma rodzina trenera któremu ruchasz żonę ty śmieciu
Ale mnie to #!$%@?ło
I się jeszcze specjalnie lansował na gali z tym szonem
Ha tfu
Szukam chłopa do wspólnego słuchania The Cure i The Doors.
Tak sobie oglądam Lostów po raz kolejny i Wam powiem, że to naprawdę świetny serial. Wiadomo, jest trochę głupot (których nie zauważyłem gdy jako smark oglądałem). Całość się pod niektórymi względami zestarzała (teraz np. nie rozwleka się seriali, wątki science fiction czy fantasy podaje się subtelniej lub w ogóle się z nich rezygnuje i tym podobne), ale dalej uważam, że to serial kultowy i to z co najmniej kilku powodów. Może trudno mi go szczerze polecić osobom, które oglądają masowo nowoczesne seriale, bo poziom skoczył drastycznie, zmienił się też styl robienia takich widowisk, jednak dla mnie LOST pozostaje klasykiem. I mówię to będąc w pełnej sprawności umysłowej, porównując sobie Zagubionych do wielu skądinąd świetnych, "nowożytnych" dzieł jak Breaking Bad, Fargo czy True Detective. Ciekawi mnie, czy po odświeżeniu sobie kolejnych sezonów dalej moja opinia będzie taka pozytywna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fajnie też na przykład zobaczyć taką scenę jak poniżej i jako dojrzalsza osoba, a mająca również całość za sobą - lepiej zrozumieć na jakiej tak naprawdę płaszczyźnie toczy się konflikt pomiędzy Jackiem i Lockiem, jaką moc ma ta scena. Chociaż znów, pod pewnymi względami może się wydać niektórym nawet kiczowata, lecz w kontekście wcześniejszych i dalszych relacji tych bohaterów nabiera trochę innego wymiaru.
Zakończenie to trochę inna sprawa. Trudno o nim rozmawiać, bo połowa osób w ogóle go nie zrozumiała. W praktyce zakończenie trochę zanegowało to co się działo się wcześniej. To znaczy sugerowało,
Breaking Bad 2008-2013
Lost 2004-2010
Wiem że w obecnych czasach internetów dość szybko się zmieniają mody i style kina i telewizji. Jednak moim zdaniem nazywanie lostów klasykiem, a BB serialem nowożytnym jest sporym nadużyciem.
Tak czy siak, pisząc "nowożytny" o BB, miałem bardziej po prostu na myśli, że jest nowszy i już o wiele lepiej przemyślany czy zrealizowany.
A do lostów mam spory sentyment, bo to pierwszy serial w którym się wkręciłam. Nawet teraz pierwsze sezony miło mi się wspomina :) ale te ostatnie były męczące strasznie. Nie dałabym rady obejżeć całości jeszcze raz, zbyt meczące. Co może zaskakujące niemal identyczne odczucia mam jak pomyśle że miałabym powtórzyć BB ;p
PS. dajcie coś dobrego do oglądania
no i ten Jack ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jackieboy - Jeżeli pytasz o seriale podobne, to wiele próbowało pomysł na LOST wzorować, ale żaden nie był nawet blisko. Z takich podobnych leci teraz Under the Dome, jednak moim zdaniem cienki. Były jakieś 4400 czy Flash Forward czy teraz Leftovers,
no dej plusa, no homo ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dobry pomysł z tym powołaniem, tylko może lepiej nie streszczaj za bardzo fabuły, bo słuchacze mogą poczuć się nieswojo przez taką zmianę klimatu względem Lalki i Dziadów ( ͡° ͜ʖ ͡°)