Wpis z mikrobloga

@SHHHHHEEEEEEEEIIIITT: Pierwsza wersja była całkiem fajna. ekg2 co prawda obsługiwało jabbera i inne protokoły, ale się sypało z leksza. Miałem w screenie odpalone na serwerze - ludzie się mnie pytali czy ja mam kompa 24h na dobę włączonego. ;)
  • Odpowiedz
@SHHHHHEEEEEEEEIIIITT: używałem ekg w latach 2004-2011 [w sumie niby do teraz, ale samego protokołu gg przecież nikt już chyba nie używa]. W każdym razie bycie dostępnym 24/7 generowało solidny ból dupy te 10 lat temu xD Do dziś w sumie kisnę jak sobie przypomnę te wtf'y w stylu "ty gasisz kiedykolwiek komputer?!", szczególnie że mając prawilne uptime'y byłem offline tylko gdy całe gg było.

Polecam, pozdrawiam
Ps. irssi-like interface to
  • Odpowiedz
@Obi-San: Ja zacząłem bywać dostępny 24 na dobę w 2006-2007 roku, gdy nabyłem swojego pierwszego iPhone-a. Tak, to były czasy, gdy Androida używała garstka nerdów w dolinie krzemowej, a ja na jabłuszku miałem odpaloną apkę, która obsługiwała mi GG i utrzymywała sesję 24 póki telefon był online. Niestety to były również czasy pakietów 25mb Internetu za 5zł albo i więcej. Dzięki Orange.
  • Odpowiedz
@SHHHHHEEEEEEEEIIIITT: O, nawet przypomniałeś mi, że pod ręką miałem ekg2, z którego raczej nie korzystam jak i z samego gg, ale "w razie W" jest ;-)

Co do #iphone - masz na myśli Parlingo? Bo jeśli tak to też używałem, całkiem zacna to apka była (na tamte czasy). Nawet chyba jej kiedyś jakieś custom-icon robiłem do Winterboardowych theme'ów.

Dzięki cumplu za garść #nostalgia ( ͡°
Obi-San - @SHHHHHEEEEEEEEIIIITT: O, nawet przypomniałeś mi, że pod ręką miałem ekg2, ...

źródło: comment_GjKIWFd2uEAokMIzFPvgbSdaTbFHp1H6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz