Wpis z mikrobloga

Potrzebuję małej pomocy:
A więc myślę nad zamianą swojego dotychczasowego netbooka na coś nowszego.
Interesują mnie netbook/ultrlabook wiec max 14" preferowane 13 :) (mało miejsca mam)
Planuję na nim trochę pograć (głównie jakieś MMO) więc dedykowana karta graficzna obowiązkowo.
Na pewno będą wymagające app odpalane. Jakiś AutoCAD się znajdzie w tej liście...
Dobrze jak by wspierał wirtualizacje, bo używam często wirtualnych maszyn ale to nie jest jakieś wymaganie...

Budżet... to ciekawe pytanie, na pewno mniej niż 4k :P
Ktoś coś zna co mnie może zadowolić?
Z góry dzięki:)

#laptop

woła: @Pustulka

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@seta1991: tak jak się trochę orientuję, może być ciężko się zmieścić w cenie z czyms lepszym. Ale pewnie Pustulka ci coś jutro wynajdzie, albo jakiś inny mirek. Teraz trochę godzina straszy.
  • Odpowiedz
@seta1991:

ale za to procesor raczej przy słaby.

Do autocada wystarczy i raczej ciężko będzie tobie znaleźć coś z dedykowaną kartą w i pełnym i5 czy i7. 14 calowe lenova e440 i l440 raczej są większe rozmiarowo i średnio pasują do kryterium ultrabooka.
  • Odpowiedz
@beka_z_was_wypoki: no i jak kiedyś zabraknie tobie mocy to będziesz mógł wymienić procesor na i7-4700mq za 400-600 zł. Chociaż bez dobrej pasty, zmiany ustawień w xtu i 120 watowego zasilacza się nie obejdzie jeżeli nie chciałbyś mieć sporego throttlingu, bo nie pamiętam jaki tam dodają fabrycznie.
  • Odpowiedz
@Pustulka: Luzik, narazie na i3 spokojnie sobie poradzę, w przyszlosci moze cos sie będzie kombinowało. Dokupiłem jeszcze dysk SSD 120GB i myślę, że po wypłacie wrzuce dodatkowe 4GB RAM.
1366 x 768 Rozdzielczość jakoś przeboleję, myślę, ze spokojnie mi starczy na 5 lat ten laptop.
  • Odpowiedz