Wpis z mikrobloga

Siema Mirasy ;D Mam do was pytanie. Jestem starym ;_; graczem i w sumie nie wiem o co c'mon z tymi DLC jak to działa? Jak jest 10 DLC do jakieś gry to instalując 10 grasz w 10 tzn. rozszerzoną grę? Czy możesz tylko jednego DLC. Ciekawi mnie to na przykład jeśli chodzi o gry paradoxu gdzie nie raz DLC trochę się wykluczają.
#gry #kiciochpyta
  • 12
@RexxarHell: Wszystko zależy od rodzaju DLC - to rozszerzenia, które mogą wpływać na rozgrywkę bardziej lub mniej. Np. może być to pakiet skórek graficznych dla głównego bohatera/przeciwników - który w samą rozgrywkę nie wniesie nic. Czasem może być to dodatkowy zestaw map czy misji. Content gry się nie zmienia w większości przypadków, więc ja przechodzę grę raz.
@RexxarHell: może i będzie ze sobą współdziałać :) nie ma takiej opcji, iż kupisz sobie przykładowo DLC1 oraz DLC2 i gra nie będzie poprawnie działać bo DLC1 koliduje z DLC2.

Czasem nawet są wydawane reedycje gier zawierające wszystkie wydane wcześniej oficjalne Rozszerzenia Gry jak i DLC
@meciasek: No właśnie czytam sobie bo mam ochotę zassac #crusaderkings2 poraz 999999 i sobie pyknąć. Mam jeszcze z 2 tygodnie wolnego +/- więc trzeba po nolajfic na maxa xD Czytam te DLC i tam jest tak w jednym w grze startujesz w 867 czyli przede mną jeszcze takie wydarzenia jak chrzest polski, św Wojciech a zaraz jest kolejny DLC i tam startuje w 769 roku :O Do tego mogę grac żydkami
@RexxarHell: wiedz, że jest takie coś conventer Save'ów, konwertuje Ci zapis z Crusader Kings 2 do Europa Universalis

I te DLC o których piszesz to są poprostu osobne 'kampanie', przed rozpoczęciem gry wybierasz sobie, z którego DLC chcesz rozpocząć grę i tyle :P

osobiście nie grałem ani w CK2 ani w UE4, ale sądzę, że podobnie jest w Civilization V