Wpis z mikrobloga

@Grucha94: Ja kiedyś dużo skręcałem. Różnią się. Przede wszystkim masz ogromny wybór tytoni i każdy naprawdę jest inny. Nigdy nie liczyłem, ile mi wychodzi z paczki, ale oczywiście jest to bardziej opłacalne od zwykłych. No, i skręcaną fajkę pali się nico dłużej, niż zwykłą.
  • Odpowiedz
@Grucha94: wydaje mi się, że zbytnio się nie różnią, chociaż też chyba zależy jakie. ile wychodzi, to już zależy od ilości nabitego tytoniu. na paczkach pisze chyba, ile średnio wychodzi, jakieś 30 maybe?
  • Odpowiedz
@manimalia: Polecam Mac Bareny - to bardzo dobry tytoń. Osobiście radzę na początek nie brać smakowych, ale pewnie, jak zauważysz jakiś winogron, czy jabłko, to i tak się skusisz. Oprócz tego, na polskim rynku jest bardzo wiele znośnych tytoni, albo takich, do których idzie się przyzwyczaić (ale i tak lepszych, niż zwykłe szlugi).
Wychodzi na pewno więcej niż 50, bo jedna paczka bletek raczej nie starcza na skręcenie 40g.
  • Odpowiedz
@Grucha94: aa, no jak jakieś większe paczki to też jednak kasa idzie. ale i tak wydaje mi się to bardziej oszczędne niż kupowanie paczkowanych, inaczej to wygląda niż jak sięgasz już po gotowe.
  • Odpowiedz
@Grucha94: od siebie polecam casablanke wisnia-wanilia na poczatek. Latwy do skrecania i przyjemny w smaku. Mi z paczki wychodzilo okolo 100 skrecanych, ale wszystko zalezy od tego, ile tytoniu ladujesz do jednego papierosa.
  • Odpowiedz
@Grucha94: Pisałeś o skręcaniu, gilzy się nabija.
Kiedyś mój znajomy miał taką prostą maszynkę OCB do nabijania i w sumie sporo takich papierosów paliliśmy, ale mnie tam takie nie podchodzą. Gilzy są nieco grubsze (my takie p-------y nazywaliśmy "parówy") ( ͡° ͜ʖ ͡°) i wyraźnie to czujesz w ustach, no i nie ma to, jak skręcanie!
Polecam na początek jakiekolwiek bletki, filtry szóstki i jakiś lepszy
  • Odpowiedz
@Grucha94: więcej niż 30.
ze smakowych polecam MacBarens Choice róża, jabłko, wanilia, winogrono - ok 23zł za paczkę 40g. Jak mieszasz tego choice'a ze zwykłym to starcza na długo. Ze zwykłych Red Bull jest dobry ale już cenowo w górę, Domingo ale to ciężko spotkać. Ewentualnie sa jeszcze małe kopertki po 8/12g Chesterfielda i innych. Ja nie pale dużo(max 10 sztuk dziennie) a paczka choice'a mi starczy na ok 2 tygodnie
  • Odpowiedz
@Grucha94: najlepiej jeszcze naucz sie skrecac w palcach, duza wieksza przyjemnosc niz przy uzyciu zwijarki. Jesli nie lubisz smakowych, kup sobie tyton chesterfielda + filtry mentolowe - bardzo przyjemne polaczenie
  • Odpowiedz