Aktywne Wpisy
Davvs +877
karpiniusz +234
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #

![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

class MyClass
{
int memeber = 0;
};
w wersji g++ 4.7.2 kompiluje się, a w wersji 4.6.X nie.
Wie ktoś coś o tym? To jakiś nowy bajer w C++11? Bardzo nie mam czasu tego sam sprawdzić (sesja), a chciałbym się dowiedzieć.
#programowanie #cpp
@Onoki: tak
Zobacz sobie w standardzie sekcję 8.5.15 (Declarators, Initializers).
W praktyce jest to zaimplementowane tak, że jest taki dodatkowy konstruktor, który odpala się przed właściwym i inicjalizuje pola zainicjalizowane jako
T t(value),T t{value},T t = value. Jeśli chodzi o wydajność, to nie ma to żadnego narzutu.Nie można tego używać do statycznych pól, które nie są "integral type" czy constexpr, bo one "mieszkają" w