Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +86
Dziękuję Wam wykopki, że jesteście <3
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
przeczki +102
Ehh, chłop dzisiaj pojechał do Warszawy na rozmowę o pracę, zgubił się na dworcu i ostatecznie nie dotarł #przegryw
No bo nie mogę...
"Art. 47. Konstytucji RP
Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym."
Co to jest "życie osobiste"?
Czy konstytucja powyższym artykułem daje mi prawo do eutanazji, zawarcia małżeństwa homoseksualnego i niewpuszczenia komornika do domu?
Znajdę gdzieś prawną definicję tego "życia osobistego?"
#prawo
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@krdewra: Ależ oczywiście, że możesz:
1. popełnić samobójstwo,
2. ślubować sobie ze swoim kolegą pederastą w swoim domu (ślubu może udzielić wam np. Elvis Presley)
3. nie wpuścić komornika (narażasz się wtedy na działanie przymusu państwowego)
Nikt Ci tego nie zabrania, tylko nie wszystko co chore jest akceptowane i sankcjonowane ( inaczej legalizowane) przez