Wpis z mikrobloga

Witam witam, mógłbym dostać proszę zaproszonko na serwer? Na podstawę przydzielenia mi miejsca na serwerze proponuję fakt że kiedyś byłem administratorem na całkiem sporym serwerze Minecrafta na bukkicie z wordleditem, worldguardem, i masą innych pluginów, było to jakieś 2 lata temu, gdy jeszcze był "hype" na tę grę, później serwer się rozpadł mimo usilnych prób odratowania go i utrzymania graczy, tak więc raczej jestem poważnym graczem. Rany, ale długie zdanie.
#wykopmc
  • 12
@BoBlubi: Strasznie mi szkoda tego serwera. Było bardzo fajnie, jakoś po roku grania dostałem moda, cieszyłem się z tego, byłem bardzo pomocny, zadawałem się z adminami, wymyślałem fajne rzeczy dla graczy itd. Potem serwer zaczynał powoli słabnąć, zamiast 40 osób przychodziło 30 osób, potem 20 i coraz mniej. Później dostałem admina, dzięki czemu mogłem zrobić wszystko co w mojej mocy żeby odratować serwer, zatrzymać na nim graczy, budowałem gry, atrakcje, grindery,
@xerxes931: Ja tam grałem na serwerze chyba dużym bo slotów w najlepszym czasie było że 300 i dochodziło do maksa. Ja się do administracji dostałem bo budowałem fajnie i najpierw budowniczy później mod ale po czasie administracja sobie odpuszczała serwer przechodził na nowe wersje z dużym opóźnieniem aż doszło do tego że było kilkanaście osób.
@BoBlubi: Ja właśnie nie znosiłem takich wielkich serwerów. przychodziłem nowy, nie wiedziałem co się dzieje, na czacie był jakiś istny sajgon, po przeczytaniu i akceptacji regulaminu łaziłem po spawnie nie ogarniając co jest co, prosiłem kogokolwiek o działkę w jakimś mieście żebym mógł gdzieś się osiedlić, to po pół godziny w końcu ktoś zauważył moją prośbę i dostałem działkę 11x11 na chyba 10 wysokości w górę i 15 w dół, do
@xerxes931: Nie no u nas zawsze wszystko było poukładane naprawdę czasami ci ludzie byli tacy nieogarnięci że aż głowa bolała :D A selekcja do administracji była stosunkowo ostra. Jako zwykły gracz wszystko mi pasowało. Ale może mam trochę inne odczucia bo grałem już w zgranej grupie z innego serwera dużo mniejszego. Ale muszę przyznać ze trudno się z kimś zgadać na takim bardzo dużym serwerze
@BoBlubi: Rozumiem. Mnie ostatnio nachodzi straszna nostalgia, gram w gry z dawnych czasów, i do kompletu brakuje mi jeszcze właśnie Minecrafta z jakimś serwerem z miłą atmosferą ^^ A że większość serwerów "komercyjnych" to masówki na setki osób, to cóż...