Wpis z mikrobloga

Siema Mirki. Dziś zacząłem grać w ets2 mp. Po godzinie gry mam do was kilka pytań.

1. Czemu w mp mam takie ściny? W singlu działa dobrze i płynnie na średnio wysokich ustawieniach. W MP jako tako płynnie chodzi tylko na najniższych ustawieniach (grafika na low jest okropna). Zarywa głównie w miastach i przed wjazdami do nich.
Poza miastami jest lepiej.
2. Dodatek Going East jakoś wpływa na wydajność?
3. Polecacie jakieś ciekawe trasy, miejsca bez głupich graczy?
4. Radzicie unikać jakiś tras, miejsc? Wiem, że w Rotterdamie i pobliskim porcie jest źle. Admini proszą bez potrzeby tam nie jeździć.
5. Malowania dostępne w DLC n.p te polskie są widoczne dla innych graczy, którzy nie mają DLC?
6. Opłaca się migać długimi? Widzą je inni gracze?
7. Inni gracze mogę uszkodzić naszą ciężarówkę i naczepę?
8. Czy w MP jest taki sam system uszkodzeń n.p 40% i ciągnik siodłowy ma ciągle awarię silnika.
9. Snow mod pogarsza wydajność? Zmienia się fizyka prowadzenia?

Sporo graczy jest na tych serwerach. Nawet w najdalszych zakątkach mapy da rade kogoś spotkać.

#ets2mp #ets2
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Voltanger: 1. nie wiem
2. nie wiem
3. nie wiem
4. europort
5. wydaje mi się, że nie bo po co by mieli mieć ściągnięte tekstury skoro nie kupili dodatku
6. tak widzą, czy opłaca to nie wiem bo ja trąbie jak
  • Odpowiedz
@Voltanger: taktycznie na pozniej bo tez dopiero co zaczynam przogde z Multi.

co do 7. tak, po ponad 100k km na singlu nigdy nie mialem tak rozwalonej ciezarowki jak po 100 km na multi :)

aha i wczoraj wieczorem bylem 1. raz w slynnym Europort... odrazdam ;)

moze jeszcze pytanie z mojej strony do mirkow, jak to jest z czasem? tzn. chyba jakos wolniej leci niz w singlu czy sie
  • Odpowiedz
@Voltanger:
1. Multi bardziej obciąża komputer i nie jest to nic dziwnego. Mi się zdarza, że w miastach mam po kilka fps, poza miastami jest już dobrze. Generalnie zasada jest taka, że im więcej innych graczy wokół Ciebie tym mniej fps.
2. Nie wydaje mi się, nie powinien.
3. Ja polecam Europort, aczkolwiek akurat tam mogą się zdarzyć głupie sytuacje. Polecam, bo jest tam naprawdę sporo graczy czasami i można postać w korku i poczuć ten multiplayer.
4. Europort rządzi. Jak tylko trafia się jakaś trasa, to wybieram właśnie tę przez EuroPort.
5. Nie są widoczne. Tylko dla Ciebie i innych graczy, którzy mają
  • Odpowiedz
@Voltanger:
1. Bo to mp, podobniez pracują nad optymalizacją. Na trasie nie ma problemu z fps.
2. Nie.
3. Mi się podobają alpejske trasy, zwłaszcza z 360 km silnikiem, 23t naczepą i brakiem retardera.
4. Unikaj portów w amsterdamie i rotterdamie, ale czasem się nie da.
5. Nie, widzą normalną ciężarówkę
  • Odpowiedz
@Voltanger: ja mam tak, że wolę jednak single jeśli chcę spokojnie pojeździć. W miastach to tragedia, a na trasie jak mi na sekundę przylaguje to wiem, że nadjeżdża inny gracz.
  • Odpowiedz
Czyli widzę, że nie tylko ja mam takie odczucia co do MP. Ciekawie musi się zrobić jak ktoś przed nami dostanie 3 sekundowej ściny. Da radę jechać z kilkoma ciężarówkami w konwoju?
  • Odpowiedz
3. Ja polecam Europort, aczkolwiek akurat tam mogą się zdarzyć głupie sytuacje. Polecam, bo jest tam naprawdę sporo graczy czasami i można postać w korku i poczuć ten multiplayer.

@Qbaz: Tam tez dajemy najwiecej banow :) W koncu norme trzeba wyrobic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz