Wpis z mikrobloga

Byłbym zapomniał: EU nie wspiera natywnie dwóch ekranów, potrzebujemy ściągnąć Softth - jednoplikowy darmowy hack na DX, bez potrzeby instalacji (= śmiecenia kompa). Konfiguracja jest banalna, zajęła mi góra trzy minuty.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: w trójce Cesarstwem podbiłem wszystkie prowincje na świecie*, a Huronami obie Ameryki + Europę od ex-Portugalii do granicy indiańsko-rosyjskiej. Czwórka mocno utrudnia masową ekspansję (i dobrze, większa frajda), więc póki co największym sukcesem terytorialnym było zajęcie Europy Rzeczpospolitą i podbicie Chin (Ming) + okolic zjednoczoną Japonią. Przy czym wreszcie istnieje sensowny (rozbudowany) system handlu, więc ostatnio skupiam się na budowaniu małej lecz potężnej Wenecji.

* - z braku innych państw
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: w poprzedniej wersji (pierwsza z góry) w tym miejscu były jakieś dziwne klawisze, w nowej MS z tego zrezygnował na rzecz ładniejszego designu: IMO klawiatura jest wizualnie lżejsza.

Jej kształt (jak sama nazwa wskazuje) jest podyktowany ergonomią, stąd klawisze w wachlarz i wygięcie, a po dołączeniu podstawki pochylenie w dół. Wygląda nietypowo i potrzeba chwili na przyzwyczajenie, ale jest diablo wygodna - nadgarstki odetchnęły z ulgą
r.....o - @SirPsychoSexy: w poprzedniej wersji (pierwsza z góry) w tym miejscu były j...

źródło: comment_0c5Xkj99bWlGztXSJP4zG1GxMs9krg8R.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: gwoli rzetelności, jest jedna wada: zamiast klawisza Fn jest przełącznik, jak ktoś często korzysta z klawiszy multimedialnych to jest to upierdliwe. Ja korzystam rzadko więc to nie problem, ale wolę uprzedzić, żeby potem nie musieć przepraszać :)
  • Odpowiedz
@rineo: 2x 24 cale? W zeszłym tygodniu myślałem nad podobnym zestawem (2x24 cale), ale jednak skończyło się na jednym 27 calowym monitorze. Stwierdziłem, że jednak tak będzie wygodniej, czy to grając w FPS, czy oglądając filmy. Co prawda trochę w domu pracuję, i tutaj myślę, że lepiej spisałyby się 2x24 cale, no ale jak się potrzebuje sprzęt do wszystkiego to trzeba iść na kompromis.
  • Odpowiedz