@bhagwan: Do grilla i tak lepsza musztarda sarepska/rosyjska i chrzan. Ja nie wiem czemu polscy producenci musztardy i chrzanu nie zrobią ekspansji do DE bo ta ich słodka musztarda to gówno.
@bhagwan: Mnie one nie smakują, ale to pewnie kwestia przyzwyczajeń - u Niemców specjałem jest curry-wurst, który w Polsce nie cieszy się tak olbrzymią popularnością.
@kompocki: Racja nie zawsze potrafi zastąpić zwykły ketchup, ale mi smakuje z kiełbą z grilla, Tosty z szynka tez mega. Ale rzeczywiście nie każdemu smakuje. Ja jednak od 2 lat stale używam i się nie nudzi.
@bhagwan: smakowo dobry, ale weź ty przeczytaj z czego to się składa. Cała tablica mendelejewa plus kilka Exxx, jakby pomieszali w złej kolejności to by wyszło paliwo rakietowe albo środek na przeczyszczenie.
#rosja #ukraina Niesamowite jest to, że my polacy pomagamy w upadku wschodniej kultury europejskiej. Przez stulecia nasza kultura była bliska kulturze rosyjskiej. Nagle wszyscy chcą zachodu, który dąży do likwidacji tego co budowaliśmy przez setki lat. Upadek Rosji, nie jest nam na rękę.
Ja zas gardzę tymi którzy nigdy nie spróbowali hella curry gewurtz ketchup.
Btw. Znajomy ma mi przywieść dwa więc mogę zrobić małe #rozdajo wśród plusików.
#ketchup #niewiemjaktootagowac
do białej kiełbasy nie ma nic lepszego
Ja nie wiem czemu polscy producenci musztardy i chrzanu nie zrobią ekspansji do DE bo ta ich słodka musztarda to gówno.
@hrumque: XDD