Wpis z mikrobloga

Więcej już chyba nie wykręcę, także w końcu mogę wrzucić podsumowanie sezonu 2014. Około 9 800km przejechane, ponad 500h w jeździe i 60 000m przewyższeń, max dystans dzienny 265km, 5 wypraw kilkudniowych.

Postanowienie na rok 2015 - Czarnogóra.

#rowerowyrocznik #rower #faszystanarowerze
TypowyPolskiFaszysta - Więcej już chyba nie wykręcę, także w końcu mogę wrzucić podsu...

źródło: comment_B92dJJESEo2gqosPiVdE6Pd5XG7xO9Ou.jpg

Pobierz
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@byczys: trasa jest tutaj: https://www.strava.com/routes/1228235 Z ciekawszych miejscowości i obiektów to: Budapeszt, Visegrad, wąwóz Tary, Durmitor (Crno Jezero), Lovcen, Kotor, Dubrovnik, Pocitejl, Blagaj, Mostar, Sarajewo. Ten fragment w miarę nieprzerwany, a z Sarajewa (albo i wcześniej, np Mostaru) szukałbym pociągu do Budapesztu lub stopa do Krakowa. Zakładam 100-150km dziennie, co przy 1800-2000km dałoby około 16 dni. Dzienny koszt szacowałbym (mocno w ciemno) na 20-25zł co daje ~400zł plus 200-300zł na
  • Odpowiedz
@byczys: przez najbliższe 3 miesiące mam wysoce nieograniczony czas. Wszystko zależy od kasy, a to jest u mnie loteria bo pracuję mocno dorywczo a pracodawca może mi zwlekać z wypłatą do kilku miesięcy. Im później tym więcej będe wiedział o swojej sytuacji, ale na ten moment raczej wątpię że zbiorę tyle kasy, można by ewentualnie pokombinować ze zminimalizowaniem kosztów lub wyborem bliższego celu.
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: Ja mam wstępnie zaplanowany urlop na pierwsze 2 tyg. sierpnia. Na 95% to nie ulegnie zmianie. Ewentualnie mógłbym go przeciągnąć 2-3 dni.Do kiedy byś mógł podać konkretne info czy dasz radę jechać? Jeśli chodzi o awaryjną kasę z PL to nie ma problemu w razie czego. Masz jakieś sprawdzone info odnośnie tych połączeń Sarajewo - Budapeszt? Lub coś podobnego?

Daj znać, bo jeśli byśmy się decydowali, to ja chciałbym
  • Odpowiedz
@byczys: patrząc po internecie było to połączenie wspominane na kilku stronach z ceną 50Euro, ale nie wiem jak sprawdzić dokładny rozkład jazdy. Na http://www.podrozerowerowe.info/ wspominałem o tym planie i kilka osób wyraziło jakieś zainteresowanie, także tam mógłbyś w razie czego poszukać towarzysza. Tak jak wspominałem, moje finanse to loteria, ale postaram się zadeklarować do końca czerwca. Zastanawia mnie też opcja wyruszenia, i zweryfikowania możliwości w trakcie, np podjęcia ostatecznej decyzji
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyPolskiFaszysta: a co powiesz na jakąś traskę w piątek plus można ewentualnie z jednym noclegiem i jeszcze w sobotę pokręcić na spokojnie i obgadać co nieco? Myślałem też że można by złapać Metaxy jeśli będzie już przy końcówce :)
  • Odpowiedz