Aktywne Wpisy

Emill +84
Dzień dobry, żegnam #wykop30plus, #wykop30club i witam #wykop40plus....
....za kim jestem w kolejce na kolonoskopie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
....za kim jestem w kolejce na kolonoskopie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dawig123 +3
Dziś chciałem powiedzieć coś o youtuberce i wykopowiczce - Andromedzie. O co ci dziewczyno chodzi? Jesteś ukraińską agentką? Nie jestem fanem Rosji ale trzeba tutaj przyznać jedno, i widzi to oprócz mnie i @Balonowy21 coraz więcej ludzi - Rosja to naprawdę ciekawy kraj. Ok, Putin to szaleniec ale on niedługo odejdzie a Rosja to naprawdę piękny i ciekawy kraj. I wyciąganie najgorszych przykładów, żeby pokazać Polakom jaka to ta Rosja jest zła

Wracam po małej przerwie do grania w KSP 0.90. Jak wygląda teraz sytuacja z modami?
Najbardziej interesują mnie aspekty:
- VTOL, części do budowy wahadłowców i samolotów
- Wynoszenie wahadłowców i sterowanie asymetrycznymi konstrukcjami
- Remote Tech, satelity i rozwój nauki na orbicie
- dodatki graficznie: Widziałem Astronomer Vsual Pack. Jak się sprawdza w praktyce? Mocno przymula?
- na słabszego kompa: mod zmniejszający zasobożerność
- organizacja i filtrowanie części modów
Lista modów z wersji, której nie zdążyłem sprawdzić za bardzo na wersji 24.0: Nadal są rozwijane?
Throttle Controlled Avionics
Docking Port Alligment
Engineer Redux
Enhanced Nav Ball
Kerbal Alarm Clock
Simple Part Organizer
Haystack Continued
RCS Build Aid
Trajectories (szacowana trajektoria lotu w atmosferze)
Percise Node
KerbCom Avionics
KW Rocketry
KAS
Mechjeb
RemoteTech
Co do VTOLów, i wahadłowców mod SpacePlane+ jest teraz integralną częścią gry, a VTOL możesz zbudować używając na przykład infernal robotics to montowania ruchomych silników.
Punkt 2 rozwiązuje nowy interface budowania rakiet, o wiele łatwiej zbudować coś z silnikami pod kątem.
Remote tech jeszcze nie działa (oficjalnie) na .90. Autor wypuścił bugfixa, ale ja czekam na wersję stabilną. Co do nauki na orbicie polecam mod DMagic Orbital Science. Dodaje nowe
Najbardziej upierdliwe jest lądowanie w momencie, kiedy próbuję posadzić cylindryczny leżący fragment stacji (wielosilnikowy) na planecie