Wpis z mikrobloga

Mirki, muszę kupić pod choinkę młodszemu bratu mojej Panny coś i nie wiem co...

Chłopak chodzi do 3gimnazjum i napierdziela w CSa. Wpadłem na pomysł że mógłbym kupić mu jakąś dobrą myszkę do gier, ale na tyle dobrą żeby nie kosztowała dużo. Dziś na szybko spojrzałem na takie myszki w Realu i był jakiś Tracer i coś jeszcze. Dają rade tę myszki, ktoś wie? Ktoś coś poleci?

#myszka #mysz #gry #sprzetkomputerowy #prezenty #zakupy
  • 16
  • Odpowiedz
@s0k0l_pl: A4tech to teraz kompletne gówna na gównianych laserowych sensorach. Najtańsza znośna myszka do CSa to CM Storm Xornet (sensor avago 3050 + omrony + teflon za 70zł)
  • Odpowiedz
s0k0l_pl: Niestety nie, pewnie tylko w necie. W sklepach leży sam syf, do tego w zawyżonej cenie, wiem, bo sam ostatnio szukałem.
  • Odpowiedz
@s0k0l_pl: DPI jest kompletnie nieistotne. Laserowe myszki mają bardzo duży wybór DPI, ale sam laserowy sensor jest "wadliwy", bo ma wbudowane przyspieszenie (nie powinien być używany w myszkach "gamingowych").

Natomiast myszki optyczne mają sensor optyczny, który najlepiej działa na jednej, konkretnej wartości DPI (DPI natywne, np. 400 i 1600), a reszta wielkości DPI wypisanych na pudełku powstaje w wyniku interpolacji (jest sztuczna, nieprecyzyjna).

Jedyne dobre myszki do 100zł to Genius Maurus
  • Odpowiedz