Wpis z mikrobloga

@fervi: upewniłem się - taka sama. Myślałem, że może PyCharm wyświetla wersję light - ale nie.

@aseeon: dla mnie semi bold jest za gruba

Wygląda na to, że tylko PyCharm tak sra czcionki, wszędzie indziej wyświetlają się poprawnie - jak w terminalu
@berziking: @aseeon: @Windmark: Dobra, poradziłem sobie chyba. Wczoraj bawiłem się na komputerze w domu - poległem na niestartowaniu się mdm-a. Teraz zrobiłem to na komputerze służbowym. Co zrobiłem:

1. instalacja infinality + fontfix dla javy

2. mdm (desktop menadżer) nie startuje :(

3. wykonanie tej instrukcji

4. Rezultat jak na skrinszocie Zastrzeżenie! Górny kod pochodzi z kompa domowego sprzed napraw, dolny ze służbowego, gdzie wykonałem wszystkie instrukcje. Nie wiem,
Pobierz L.....F - @berziking: @aseeon: @Windmark: Dobra, poradziłem sobie chyba. Wczoraj bawi...
źródło: comment_7CbFwERs4zGVp5CPNPIKwRIqRegryF2p.jpg
@LOLWTF: Gratz, trzeba sobie radzić. A poza tym długo już używasz solarized light? Ja na przykład nie jestem w stanie zdzierżyć na dłuższą metę jasnych schematów. Tylko Gotham, Darcula lub Son of Obsidian.
@aseeon: ligth używam pewnie koło roku, wcześniej kilka miesięcy solarized dark. Uważam te tematy za najlepsze, jakich kiedykolwiek używałem, chociaż nie tak efektowne jak na przykład Monokai. Solarized ma mały kontrast (który można sobie dostosować parą tło + czcionka), dzięki temu oczy się mniej męczą. I jest ładny. I można się łatwo przełączyć temat jasny <--> ciemny zostawiając takie same akcenty.

Też na początku nie mogłem się przyzwyczaić do jasnych tematów,