Aktywne Wpisy
karnom +1
Rozpoznaje ktos co to za robal? Znalazlem juz drugiego niedaleko łóżka. Pierwszy byl wiekszy i mial wiekszy odwlok. Mamy kota wychodzacego na dwor. Czy to jakis pasozyt ludzki lub zwierzecy czy nic groznego i przyszlo z ogródka?
#robaki #ogrodnictwo #pasozyty
#robaki #ogrodnictwo #pasozyty
tesknilam_ +51
Właśnie ukończyłam swoją pierwszą Ekstremalną Drogę Krzyżowa. O tym, że na nią pójdę dowiedziałam się godzinę przed:). 40 km nocą po lasach, ale warto było. #katolicyzm #chwalesie
Jakoś wtedy nikt nie widział problemu z zapewnieniem i sfinansowaniem opieki lekarskiej, ulokowaniem uchodźców i ich utrzymaniem. jeśli chodzi o 100 POLAKÓW to problem jest. I to jak na razie nie do pokonania!!!
Nasi rodacy we Lwowie dzięki akcji prowadzonej m.in przez Marię Pyż Pakosz potrafili zebrać i wysłać dary w postaci jedzenia i ciepłych ubrań do Donbasu mimo, że też im się nie przelewa. Kibice, Wszechpolacy, Harcerze, ludzie dobrej woli potrafią zorganizować pomoc dla naszych rodaków na wschodzie sami odmawiając sobie,aby pomóc innym.
Tylko tam - w Warszawie jegomoście w garniturach i panie w garsonkach widzą problem, aby pomóc. Ale widzą go wtedy gdy chodzi o pomoc Polakom.
Wstyd i hańba!!!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10202894828762941&id=1569151794
#ukraina #rosja #4konserwy #pomoc #patriotyzm
@PatologiiZew: Dzieci polskiego pochodzenia juz od miesiecy przyjeżdzały na turnusy do Polski. Dlaczego piszesz że Ukriancom pomagamy a Polakom nie? Przeciez żaden
@PatologiiZew: No jesli idzie o Bialorus to ja raczej slysze zarzuty że za bardzo wtracalismy sie w sprawy
@szurszur: Że co? możesz rozwinąć?
@szurszur: Nie mam pojęcia z której strony te zarzuty. To oczywiste że na Białorusi trzeba działać z pomysłem bo
@PatologiiZew: Byl list prezesa organizacji polonijnych na Ukrainie w którym apelowal o zwrocenie uwagi na portal kresy.pl i cos tam jeszcze o rosyjskiej propagandzie. Niewykluczone ze chodzi o te organizacje bo jak widac nazywaja ludzi z Majdanu bohaterami i apeluja o nie sklocanie Polaków z Ukraincami wiec pasowaliby. http://www.kuriergalicyjski.com/index.php/polacynaukr/polskaaktywn/3084-o-wiadczenie-federacji-organizacji-polskich-na-ukrainie
Jerzy Wójcicki, redaktor gazety „Słowo Polskie”, prezes Stowarzyszenia „Kresowiacy”: „W związku z tym po raz kolejny zwracam się z apelem do rodaków w Kraju. Sięgnijcie po opinie waszych kolegów-Polaków z Kijowa, Winnicy, dawnego Płoskirowa czy Kamieńca Podolskiego, zamiast pisać artykuły pełne nienawiści i niechrześcijańskiego gniewu. Polacy z Ukrainy oczekują od Polski (…) poddania krytyce tych polskich mediów (w tym Kresy.pl), które żerują na tematyce banderowskiej i odradzają Polakom w
@szurszur: śmiechłem. Krytykuj kogoś za manipulacje samemu manipulując. Rozumiem narzekanie że dużo o upa jest na portalu ale nie ma tam odradzania pomocy polakom.. Kresy.pl pomagały i wciąż pomagają w wielu akcjach dla rodaków za wschodnią granicą. Można krytykować ich treść ale nie brak reakcji na problemy ludności