Wpis z mikrobloga

pierwsza z szesciu przesylek w osławionej akcji na #dhgate.

nie daje mi linka wkleic ;-)

http://www.dhgate.com/product/12000mah-powerbank-usb-external-backup-power/169375693.html#s1-7-1|2800751622

kupiona z kuponem za 1,7$ ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wczoraj na noc ją podłączylem pod ładowarke 2.1A, dzisiaj rano okazalo sie ze nic sie nie naladowala ;-) na "tabliczce znamionowej" wyczytalem ze input musi byc 1A, pod podlaczeniu pod taka (stara ejppla od 3g) powerbank ozyl i zaczal sie ladowac. Nie mialem cierpliwosci aby naladowac go do konca, wiec odlaczylem jak zostala jednak kropeczka do FULL.

W tej chwili laduje LG G2, jak mozna zobaczyc na screenie trafila mi sie jakas "szatanska" wersja, bo laduje pradem 666mA ( ͡° ͜ʖ ͡°) winny jest kabel, ktory jest nieoryginalny i nawet z ladowarka 2A tyle wyciaga. Jesli da rade naladowac ze dwa razy G2 (bateria 3000) to juz bedzie sukces.

#cebuladeals #januszebiznesu #dhgate #pokazzakupy

#aliexpress
danku - pierwsza z szesciu przesylek w osławionej akcji na #dhgate. 

nie daje mi lin...

źródło: comment_9EiB7YVTlWi5renWfkgNw1hCfLLAM5a9.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@support: 2685mAh a przy sprawności powerbank na poziomie 85% to już nie tak fajnie.

Ładowarka odcina napięcie z ogniw poniżej 3,05V więc patrząc na wykres wykorzysta ok 2600mAh z 1 ogniwa

Samsung 3000mAh przy rozładowaniu 1A ma rzeczywistą pojemność 2768-2800mAh
  • Odpowiedz
@M4rcin: Oczywiście ale samo ogniwo nadal ma z 2700mAh. To że masz kiepski power bank, a na dodatek są jeszcze straty przy ładowani baterii telefonu to już swoją drogą ;-)
  • Odpowiedz
@support: widzę, że kolega w temacie :)

Odcina przy 3.05V dla ochrony ogniw przed zbyt głębokim rozładowaniem.

Straty powoduje przetwornica w powerbanku, która podnosi napięcie potrzebne do ładowania. Pokaż mi powerbank z układem przetwornicy który ma sprawność większą niż 90% przy prądzie 1,5-2A :) Większość powerbanków z allegro nie ma sprawości nawet na poziomie 75% przy prądzie 500mA
  • Odpowiedz