@Dreszczyk: Jeszcze nie patrzyłem na jakieś zasadzie to działa, ale jeżeli zaznaczysz że nie jesteś botem i nic nie będziesz robił to po chwili odznaczy Cię i będziesz musiał przepisać kod z obrazka
it also checks if html pages are changed at runtime and how many times you "reload" the page where the captcha is. When it thinks you are a bot a captcha popups, when entered, it got checked on googles servers if it's right and fills in a hidden input. When the user submits the form, the filled in captcha coded, again, will be verifed.
@Nieinterere: jak dla mnie to słabe jest. Już od dawna korzystałem z systemów podobnych do Akismet, ale jak człowiek został błędnie uznany za bota, to mógł to udowodnić wpisując tradycyjną captchę obrazkową. A pytanie brzmi, na ile ta ich analiza jest prawidłowa, podejrzewam że jak ktoś korzysta z VPN czy TOR to i tak będzie widział zwykłe obrazki.
Już teraz przy normalnym użytkowaniu reCaptcha pokazuje mi tylko jeden kod z numerem
@Bluesgreen: No tak, to ma pomóc zwykłym użytkownikom korzystającym z internetu, którzy muszą się borykać z captcha. Dlatego słowo 'nowa bron' z mojego pierwszego wpisu dałem w cudzysłów, bo nowość to będzie dla zwykłych użytkowników. Osoby wchodzące przez dodatkowe programy dalej będą musieli wpisywać kod lub zaznaczać obrazki.
Co jest powiedziane wprost:
Now, humans can just check the box and in most cases, they’re through the challenge.
@Nieinterere: Żaden problem dla kilku popularnych softów SEO taka captcha. Odejdą tylko te, co nie obsługują .js, czyli tak czy siak melodia przeszłości. CAPTCHA to najgorsze zabezpieczenie antyspamowe, ale niech im będzie. Rewolucja :D
No CAPTCHA reCAPTCHA
Demo: http://www.google.com/recaptcha/api2/demo
#webdev #captcha #recaptcha #google
Na pewno ułatwia fakt
Już teraz przy normalnym użytkowaniu reCaptcha pokazuje mi tylko jeden kod z numerem
Co jest powiedziane wprost: