Aktywne Wpisy
Kolanka +430
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
wonsisko +14
pora na wiadomo co
W skrócie, mam 12 letniego laptopa z którego muszę wyciągnąć dane, a nie chcę kupować przejściówek na allegro. Gdybym miał drugiego laptopa ze złączem IDE44 to nie byłoby problemu, ale poza dwoma laptopami ze satą, PCtami z IDE nie mam nic.
Da radę jakoś zmontować przejściówkę, by podłączyć ten dysk do PCta ze zwykłym IDE i skopiować dane?
Wołam naczelnych informatykuf wykopu - @asiekierka, @gasu_kurobikari, @ayasecon. Tym razem to ja potrzebuję pomocy. Najważniejsze są notatki i praca zaliczeniowa którą muszę oddać za miesiąc :P
#laptop #informatyka #hardware
A co jakby tak wylutować z niej gniazdo IDE, podlutować kabel IDE i podłączyć to do płyty w PCcie?
@CichyGlosZTyluGlowy: Problem w tym, że przejściówka 5zł, a przesyłka 10. Bez sensu.
@Andrzejek_Andrzejek07: Wiem że jest zasilanie, ale do wszystkiego można znaleźć schemat
http://pinouts.ru/HD/AtaInternal_pinout.shtml
Powodzenia :D
Najpierw muszę rozebrać do końca laptopa który trzymał się głównie na taśmie i kleju, potem to już z górki ( ͡° ͜ʖ ͡°)