Wpis z mikrobloga

Hej Hej Miraski

W końcu po 3 próbach zakupu udało mi się zamówić porządną "replike" zegarka diesel dz7257 :)

( 2 razy kitajce mnie zrobiły w bambuko i po miesiącu przyznali bez bicia full refund)

Znalazłem promocje na 11.11 u jakiegoś "początkującego" ( po prostu po czasie banują takich dobrych sprzedawców z dobrymi #!$%@?) chińczyka z feedbackiem wtedy 120+ i zaryzykowałem, do 3 razy sztuka kur*o . Polecam sprzedawce ponieważ mimo małego feedbacku ma bardzo dobre opinie i zdjęcia kupujących, pozatym widziałem Paru Mirków wrzucało niedawno zegarki od niego i byli zadowoleni więc polecam z całego serca bo to chyba najlepszy zakup z 1k pozostałych serio.

http://www.aliexpress.com/store/1294766

Pierwszy raz na cn22 zobaczyłem pieczątkie priority w nl poście, po pojawieniu się w Amsterdamie wleciał do mnie w dwa dni więc chyba taki priorytet działa ( ͡° ͜ʖ ͡°), na paczce zaznaczone other value 10$ i co najśmieszniejsze dz7257 :D pudełko pokaźne więc mogło być gorąco, na szczęście omineło mnie to, a propo tego chciałem obalić mit giftu oraz wartości w cn22 bo celnicy nie muły swoje rozumy mają, gorzej z chęciami:)

Za zegarek wydałem 70$, niestety zdjęcia nie oddają jego zajebistości w 100%, przez to że ciężko z czasem u mnie,żeby zrobić zdjęcie w dziennym świetle, jakby ktoś był chętny to podeśle w poniedziałek. Myślałem że jest po prostu dziobany z fabryki, lecz niestety jest jedna różnica mianowicie czcionka na datowniku tu jest w kolorze czarnym na żółtym tle, w oryginale na odwrót. Ale nic to, porównałem dzisiaj w swissie i jest praktycznie taki sam, sprzedawca nawet się nie zoorientował że to podróbka bo wykonany jest z tych samych materiałów, wszystkie wskazówki działają tylko ten datownik ale nic to zbieram na oryginał jeszcze 800 pln zostało( ͡° ͜ʖ ͡°) mimo to, to najlepszy zakup na alie jaki do tej pory dokonałem. Sorry za długość wpisu ale nie mogę dojść do siebie przez jego zajebistość :D Nie to żebym nie miał nigdy oryginalnego zegarka bo oddałem ostatnio do serwisu swojego przyjaciela fossila jr1252 na wymianne szkiełka i ramki ( 500zł ;/) jak i takiego diesla za 15 $ z alie też miałem ale jemu do tego brakuję baaardzo baaaardzo. Zegarek raczej nie dla suchoklatesa bo imo duży ale do suchoklatesa mi daleko macie na porównaniu zdjęcie z g shockiem też z alie za 12$ ( do pracy sobie kupiłem bo oryginalnego fossila zbiłem w niej bardzo )

Tutaj macie fotki, jak ktoś będzie chętny to postaram się mu jutro w dzień zrobić ostre może oddadzą trochę jego zajebistość :D http://imgur.com/a/RZj76

#pokazzakupy #aliexpress #zegarki #watchboners bo curreny z naklejonymi wskazówkami też Wam spamują :D
  • 25
@wonzki: Co do mitu z giftami...ostatnio moja paczka została zatrzymana w WER Warszawa. Zaniepokojony zadzwoniłem do pani z WER Warszawa, która poinformowała mnie, że zatrzymanie nie oznacza jeszcze opłaty celnej. Przy okazji zapytałem na jakiej zasadzie określa się, że jedna przesyłka jest zatrzymana a inna nie - na co Pani odpowiedziała, że to zależy czy jest to prezent czy nie oraz jaka kwota jest zadeklarowana na przesyłce. Więc chyba jednak troszkę
@wonzki: chłopie, litości. Naprawdę kupiłeś podróbę z klejoną wskazówką żeby mieć zegarek taki jak Diesel, który nawet nie jest firmą zegarkową tylko pcha jakieś proste kwarce do swoich kiczowatych wynalazków i opycha za abstrakcyjne ceny?

Niestety, zmartwię Cię, na zdjęciach widać że to podróba - indeksy są niechlujnie malowane, koperta ledwo obrobiona. Widziałem parę tzw. "modowych" zegarków i one są jednak dość przyzwoicie wykończone.

Idź kup zegarek marki zegarek. Za 200
@Gixaar: Naprawdę, wiem, kupiłem podróbkę zegarka firmy która jest modowa i nie jest znana z produkcji zegarków, wstawię jutro zdjęcie przy normalnym świetle bo tutaj niestety jest to zrobione pod złym światłem i słabym aparatem. Nie pochwalam swojego zachowania ale jestem zadowolony te zdjęcia na prawde nie oddaja wyglądu tej tarczy, co masz na myśli mówiąc o klejonej wskazówce?

Niestety nie mogłem nic sensownego znaleźć w cenie 300 zł, możesz polecić
@wonzki: klejoną = przyklejoną, sam o tym pisałeś. Za 300 i żeby był duży?

Parę groszy więcej i jakiś Lorus, Fossil czy Timex się znajdzie, może nurek Nautica albo Orient SP. To będą tarcze wielkości 45 mm czyli wg mnie duża i dla Ciebie też powinna być OK, bo teraz te 52 mm Diesla układa Ci się na ręce tak sobie patrząc po zdjęciu.

Ile masz obwodu w nadgarstku? Ja mam