Wpis z mikrobloga

Wczoraj mój chrześniak - 9 level, dostał jedynkę z plastyki. Przeżywa to bo jego pierwsza ''jedynka'', tym bardziej, że jest maniakiem na punkcie rysowania. W klasie mieli namalować rysunek który miał zawierać 2 motywy - kobietę/dziewczynkę i ptaszka. I dzieci rysowały jakieś polanki z ptaszkami, ogródki itd, mój chrześniak narysował to. Praca została oceniona na NDST, bo niezgodna z tematyką.... zatem Nauczycielce wielki #!$%@? w Serce jak stąd do Salt Lake City za zabijanie kreatywności u dzieci. Następnym razem narysuje takie same gówno jak wszyscy inni... #szkolapodstawowa

Tl;dr : Szkoła zabija kreatywność.
N.....i - Wczoraj mój chrześniak - 9 level, dostał jedynkę z plastyki. Przeżywa to bo...

źródło: comment_VkyDxiQgLzqtU4OJo5atSNYFYlq4QSn5.jpg

Pobierz
  • 225
  • Odpowiedz
Jesli to faktycznie dzieciak zrobil, to jest taka jedynka, jak dla Einsteina z Fizyki za pisanie E=mc2

Tylko potem ta #!$%@? moze powiedziec, ze to jej uczen.

A tak poza tym, to troche naciagane, bo jesli ta #!$%@? widziala tylko 1 rzecz, to 2+ lub 3 powinien dostac.
  • Odpowiedz
Nie wierzę, że dzieciak sam na to wpadł, a potem dostał za to szmatę.

@anonim1133: to uwierz :D Juz nie pamietam, ale cos kolo 4-5 klasa postawowki. Pani praktykantka od plastyki (dodam ze z morda jak nalesnik, zeby bylo weselej) podchodzi do mnie na zajeciach na otwartym powietrzu, gdzie mielismy szkicowac budynek szkoly, i drze na mnie jape.

Nalesnik - "kto ci to
  • Odpowiedz
@Niedokonczone_Zdani: podziwiam Cię stary, wolałem Ci napisać PM, ale podziwiam Twoją inteligencje. Naprawdę, przepiękna historia, prawdopodobna, a jak ktoś ma pamięć do obrazków/avatarów od razu zrozumie o co chodzi ;) Szczerze? Django/10, podziwiam inteligencje i czekam na kolejne wpisy ;)
  • Odpowiedz
najbardziej mnie #!$%@?,że wszyscy to komentują jakby to była prawda,a to jest #!$%@? w dupe fejk ... widziałem identyczną pastę z innym obrazkiem daaaawno temu...
  • Odpowiedz
@dk90: Dopiero po tym obrazku cofnąłem się do oryginału i zauważyłem, że tam też jest "ukryta" druga wersja :) Na oryginale ptaszek się rzuca mocno w oczy, może nauczyciel, tak jak ja, nie dostrzegł po prostu dziewczynki?
  • Odpowiedz
#!$%@? polska szkoła - zawsze miałem to samo - nauczyciele nie mogli zrozumieć, że chcę mieć własną interpretację tematu czy to rysunku czy lektury. Kończyło się jedynką i ostrą zjebą. Cóż....teraz mam 32 lata i zarabiam ostrą kabzę a moi znajomi piątkowicze myją teleże w londku
  • Odpowiedz
@Niedokonczone_Zdani: a i bardzo dobrze, że dostał. Rysunek fajny, ale NIE NA TEMAT. To tak jakby miał obliczyć punkty zerowe funkcji kwadratowej, a wykonał działanie pokroju 2+2=4. Nie na temat=źle. Tego ludzie też się muszą nauczyć, bo później nie ogarniają "czytania ze zrozumieniem" i nie potrafią przeczytać instrukcji...
  • Odpowiedz