Wylicytowałem na ebay kawałek faraona, amulet z ok 4wpne.
Montowane były w okolicach szyi mumii.
Na urlopie w kraju zamówie u złotnika kółeczko do niego złote próby 525 i kupie w lombardzie jakiś ładny łańcuszek w cenie 400-700pln, najlepiej stary tej samej próby który wypoleruje pastą.
@Dreszczyk: W co byś nie wierzył? To nie Polska, poza tym sprzedający gwarantuje zwrot kasy wieczyście pod warunkiem zachowania przedmiotu w takim stanie jak jest.
@Rain_: Nie wiem, pojawiło się tego teraz troche bo po wojnie w egipcie dolina królów wygląda jak szwajcarski ser, ludzie kopią gdzie popadnie i sprzedają co sie da. Rząd stracił kontrole nad tym miejscem, jest gdzieś dokument na yt jak miejscowa ludność niszczy to wszystko dla paru groszy.
W polsce raczej nikt takiej biżuterii nie kupi, raczej wystawie to we włoszech gdzie kochają starocie.
@Dreszczyk: All items are guaranteed to be authentic, to date from the period stated, and to comply with the description provided, with no time restriction for return if not.
@SUQ-MADIQ: na terenie Europy jest jedno prawo dotyczące zabytków i ich kradzieży. Wywozenie antyków z Egiptu to przestępstwo i mogą ścigać z tego tytulu
Wylicytowałem na ebay kawałek faraona, amulet z ok 4wpne.
Na urlopie w kraju zamówie u złotnika kółeczko do niego złote próby 525 i kupie w lombardzie jakiś ładny łańcuszek w cenie 400-700pln, najlepiej stary tej samej próby który wypoleruje pastą.
Potem spróbuje to sprzedać za lepszą cene niż to:
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=251202732188
#januszebiznesu bo mi się nudzi
#egipt #archeologia #artefakt
@SUQ-MADIQ: czy do tego są jakieś certyfikaty, czy co? skąd masz pewność?
Komentarz usunięty przez moderatora
Zrobie z tego biżuterie.
@SUQ-MADIQ: A może to buttplug Kleopatry ( ͡º ͜ʖ͡º)
@devaitis: Kuśka faraona? :D
http://kiepscy.wikia.com/wiki/Klątwa_Tutenchama
W polsce raczej nikt takiej biżuterii nie kupi, raczej wystawie to we włoszech gdzie kochają starocie.
W kraju mam tylko zamiar kupić złoto do tego bo lepsze próby mamy niż wszechobecne na zachodzie 333
Jak będą ścigać to myśle że zaczną od nich najpierw a nie od takich jak ja.