Wpis z mikrobloga

Mam kaca i bym się napił kompotu z takiego kubka, taki kompot jak ze stołówki co zawsze zupę zapijałem, bo te #!$%@? zawsze musiały przesolić, przeprawić, że jeść się nie dało. Jeszcze bym #!$%@?ł obiad taki ze stołówki. Łyżka czy widelec co ma 30 lat, tak #!$%@? obgryziony, jest taki ubytek na tej łyżce. Każdy co jad tą łyżką to #!$%@?ł te aluminium razem z obiadkiem. Gdzie ziemniaki jak plastelina. Ten przypalony kotlecik.

Czuje taki głód i pragnienie, lecz nie jestem w stanie wstać i normalnie funkcjonować.

Czy ja jestem aż taki stary i czuje sentyment do PRLowskich realiów. Są jeszcze szkoły, miejsca gdzie się #!$%@? takie obiadki? Czy gimby tylko ze sklepiku czypsy jedzo i kebaby #!$%@?.

A propos szczania do zlewu. To jakiś janusz biznesu u mnie we fsi pod GieeSem postawił bude z fast foodem, jakiś marne dwa stoliczki jebnął tablice kebab i kręci biznesy. Pewnie dlatego, ze tam robole coś od kilku miesiecy robią. Mało kto by tam jadł to, bo zadupie mega. Prędzej jakby piwo sprzedawał. Głodny. Chyba jak dam radę to się przejdę, wezmę też piwo.

#jedzenie #prl #gimbynieznajo #nostalgia #fastfood
g.....n - Mam kaca i bym się napił kompotu z takiego kubka, taki kompot jak ze stołów...

źródło: comment_2YyMVjXqJ6xZTpjT7ih8rDsl6Tgbfz6G.jpg

Pobierz
  • 6
@pasztet_w_lasce: ile można jeść fastfoody, czypsy kebapy. trza sobie urozmaicić życie i coś innego. drogie restauracje, #!$%@? pizzerie nie ma gdzie z dziewczyno pójść.

miałem się spotkać z dziewczyną i pójdę z nią do jakiegoś baru mlecznego, jakiegoś z kafelkami na podłodze z 1976.