Wpis z mikrobloga

#piwo #pijzwykopem #ocenpiwo #browarhipster #integradegustuje

Kolejna recką będzie London Porter z browaru Fuller's czyli po prostu porter, na ratebeerze klasa sama dla siebie ma 100/100 ! Druga butelka poszła na leżakowanie ( ͡ ͜ʖ ͡)

Ekstrakt: 13,3%

Alkohol: 5,4%

Kremowa 2cm piana, puszysta, długo zalegająca i pada do takiego ringa. Piwo ciemne z rubinowymi refleksami.

W zapachu słodowe, kwaskowe i potężna gorzka czekolada mieszająca się z kawą. Do tego super paloność i czarne owoce.

Wysycenie średnie może wysokie ale mimo to pasuje tutaj.

W smaku jest dobrze albo i lepiej ! Na początku słodkawy potem wchodzi kwaskowość charakterystyczna dla tego typu stylu. Potem uderza nas kawa i czekolada wzajemnie przenikające do tego w tle gra fajnie zaznaczona paloność. W finiszu jest przyjemna goryczka nie za wysoka raczej pomiędzy niską a średnia połączona z czekoladowoscią, która wraz z postępem czasu zamienia się w kawowość i takie wygładzenie przez laktozę czuć tu nalot takiego finiszu z milk stouta zdecydowanie kojarzy mi się z Herą @BrowarOlimp .

Bardzo dobry porter polecam spróbować bo nie piłem lepszego ;)

Za butelkę 0,5l musimy wydać 9,50zł
Pobierz integra - #piwo #pijzwykopem #ocenpiwo #browarhipster #integradegustuje

Kolejna re...
źródło: comment_rs7yf7kRYgyAgP2lnyjUk8gLfojuXZL6.jpg
  • 15
@integra: właśnie, który sklep polecasz? Ja kupuję albo na Karmelickiej - duży wybór, ale ceny trochę większe, albo pod wiaduktem - tanio, z polskich duży wybór i taniej, ale z zagranicy mało, a jak już są to drogie raczej.
@bercik999: akurat karmelicka to najtanszy sklep w krakowie (ja i tak mam znizki) na miodowej 28 tez mam znizki jeszcze sklad piwa i alkoholi na czarnowiejskiej i niezawodna maria obok mnie na kobierzynskiej
(ja i tak mam znizki) n

@integra: jak zalatwic sobie znizki? u mnie zydy w sklepie nie chca mi dac, tlumacza, ze jak dostane rabat to on nawet na zero nie wyjdzie, klamia lachudry #!$%@? :/