Wpis z mikrobloga

Mirki polećcie mi jakiś dobry internetowy kurs tańca, może być nawet płatny jeśli nie będzie zbyt drogi. Podstawa żeby był sprawdzony. Chodzi o kurs krok po kroku, czegoś towarzyskiego czego może nauczyć się w domu dwóch laików a co będzie się potem fajnie razem prezentować( ͡° ͜ʖ ͡°) #taniec #nauka #pytanie
  • 13
@NeXIcE: Coś w stylu disco samby, discofoxa ogólnie czegoś co pozwoli się fajnie razem bawić w klubach i na zabawach. Przerabiałeś i co nie ma szans nauczyć się tańczyć w warunkach domowych?

@spoleczny_smiec: no właśnie nie ma tak ciekawie, najczęściej są to tylko pierwsze lekcje na zachętę

@Stekso: Siłownia to sprzęt do tańca wystarczy partnerka( ͡° ͜ʖ ͡°) nam nie zależy na profesjonalnym tańcu, chcemy
@molcin: Tak, dokładnie to, jakoś tak kiedyś wyszło że nagle mi się zachciało spróbować i tańczyłem 2 lata chodząc na prywatne lekcje grupowe w takiej małej lokalnej szkole która wynajmuje sale i ogłasza się na plakatach. Mimo tej małej rangi przekazała mi więcej niż byłem w stanie znaleźć w internecie. Darmowych materiałów praktycznie brak, widziałem jakieś DVD po niemiecku ale były raczej drogie i nie ryzykowałem zamawiania ze stron wyglądających jak
@haczyk: Wszystko zależy od miejsca, w jednych szkołach znajdą Ci kogoś na miejscu, w innych mają to gdzieś (jak się trafi to fajnie, jak nie to zamiany w trakcie i ktoś wypada losowo), w innych nie przyjmują solo. Musisz poszukać. Są tańce w których jest ogromna przewaga kobiet i brakuje mężczyzn, np. bachata.
@haczyk: Nie, żadnej żenady. Bachata to bardzo sensualny taniec, nawet w tej wersji "standardowej", jak widać przyciąga kobiety, wiedzą czego chcą i nie mają problemu z dotykiem, tańcem z partnerem i w ogóle świadomością swojego ciała. Widać raczej że problem istnieje po stronie mężczyzn, dużo się wyłamuje albo nie przychodzi w ogóle, boją się kobiet, nie są pewni siebie, ogarnia ich nieśmiałość i w ogóle męskość gdzieś ucieka w tych czasach.