Wpis z mikrobloga

Co ja zrobiłeeeeeem... :( Wplątałem się na FB w dyskusję o rzadkich imionach i teraz obrywam od 19-letnich studentek europeistyki, zarządzania i innych filologii łacińskich, bo uważam, że nazwanie dziecka Melania, Ariana, Idalia, Cyntia, Raisa, Tala, Arlena, Abebi, Ilayla (cytat z rozmowy) nie jest cool/jazzy/trendy/spoxik (jeden z ich argumentów: "imię powinno nadawać indywidualizmu i kształtować charakter" - DAFAQ?!). #gorzkiezale
  • 60
@kayleigh1507: wiem, ale jest ono rzadkie.

@MalaSlodkaRozowaPluszowaKuleczka: to Ci się też spodoba:

Co złego w tym, że rodzic chce, żeby się dziecko wyróżniało? żeby w jakiś, nawet najprostszy do osiągnięcia sposób, wystawało ponad szarą masę? Znam parę osób, które mają oryginalne imiona i na pewno nie mogę o nich powiedzieć, że są nijakie. Oczywiście popularne imiona nie mają takiego wpływu na osobowość, chyba że się dziecku nastuka do głowy pierdół
@kayleigh1507: patrz a moje imię jest bardzo popularne a wystarczyłoby użyć tego samego znaczenia ale inaczej złożyć człony imienia i byłabym prawdziwą indywidualnością wybijającą się nad szarą masę. Chociaż chyba zrobiłabym krzywdę rodzicom za nazwanie Teodora :D
@rss: " osoby z oryginalnymi imionami mają wysokie (nie zawyżone!) poczucie własnej wartości" O.o

"popularne imiona nie mają takiego wpływu na osobowość: O.o x3

ja bym tych osób już nie miał na fb rss :P bo to faktycznie może wpływać na osobowość