Wpis z mikrobloga

Ej mirki, audycja się szykuje :)

Tak sobie myślę, że jutro między 20 a 22 zagramy sobie muzykę #rock.ową i #metal.ową, której się słuchało w gimbazie i wczesnej licbazie, czyli #gimborock i #gimbometal :D

Audycja absolutnie nie będzie miała na celu wyśmiewanie czy cokolwiek w tym guście, raczej chodzi mi o sentymentalną podróż do przeszłości :)

Skąd pomysł? A no bo niedawno w audycji @max1m0- słuchacz @leworwel wysyłał propozycje typu SOAD i Pantera i tak jakoś wyszło :D

To co, pomożecie? Sugestie wysyłamy standardowo na pw, 1 lub 2 kawałki mieszczące się w 10 minutach.

Fajnie by było, jakby propozycje pochodziły z zakresu lat od 2000 do 2010 :>

#wykopfm #gawrafm #niedzwiedziowaniezkucowica #radjo

ʕʔ

ps. pic related :D
niedzwiedzica - Ej mirki, audycja się szykuje :)

Tak sobie myślę, że jutro między 20...

źródło: comment_9YUTLHSLS0eEu1Pg8XRgdLAtKz23qHJT.jpg

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
@niedzwiedzica: Nie sądzę by techniczny death metal był mocno obleganą audycją. Jest... cóż technicznie fajny, ale nie znam dużo osób co potrafiłyby go dłużej słuchać. Często brakuje im też samej "melodii", jest jedynie pokaz technicznej gry, objawiającej się zwykle bardzo szybką perkusją (i resztą do niej dostosowanej)

Co do rocka - ja do rocka nim nie mam, lubię (zwykle stary rock, nowy rzadko jest dobry), ale po prostu audycje mieszane rocka
  • Odpowiedz
@Loloman: A mnie się i SOAD i Slejer kojarzą z czasami gimbazy, beztroski, pierwszych tanich win i muzycznych poszukiwań, poza tym mnie aż tak w uszy nie kują, lubię jedno i drugie za energię głównie. Szanuję jednak Twoje zdanie, cumplu, bo tak jest świat skonstruowany, że każdemu pasuje co innego i to jest w porządku. Byle nikomu na siłę nie wpychać do gardła czego ma słuchać. Do usłyszenia na jakiejś bardziej
  • Odpowiedz
@niedzwiedzica: Oby, bo Folki akurat bardzo lubię - nawet metal w tych klimatach może być bardzo relaksujący, a te mocniejsze bardzo rytmiczne i przyjemne, a i dobra muzyka leci zwykle.

Nie neguje, SOAD mi się bardzo kojarzy z czasami gimbazy czy licbazy... ale już wtedy miałem raczej niezłe pojęcia co i jak o metalu i SOADa nigdy nie słuchałem, nie licząc czasu jak chciałem wiedzieć z czym mam do czynienia. A
  • Odpowiedz
@Loloman: Miło mi to czytać :)

Co do Slayera się generalnie zgadzam, sama z siebie raczej nie słucham, czasem jak gdzieś przypadkowo się zadzieje to sobie myślę "łoooo SLEJER KURCZĘ" i to wszystko. Sentyment mam, bo koledzy kuce słuchali ;) A co do samego Systemu to trochę mnie dziwi, że piszesz, że jest aż tak źle. Znalazłabym chyba kilka gorszych zespołów ;) Po prostu Ci powiem, że szanuję Twoje zdanie, ale
  • Odpowiedz
@Loloman: zgodzę się, że techdeath ma mało słuchaczy ale mówienie o nim że jest tylko pokazówką i nie ma melodii ma tyle sensu co stwierdzenie, że metal to tylko darcie ryja.
  • Odpowiedz
@niedzwiedzica: wiesz jeszcze jest coś takiego jak gust, a o nich ciężko dyskutować. Sam lubię czasami posłuchać czegoś do czego nigdy publicznie bym się nie przyznał bo wstyd :), wiem że brzmi do dupy, wokal marny, muzyka może i fajna ale pokazu umiejętności na pewno nie ma, ale po prostu jako całość brzmi dobrze i przyjemnie się słucha. Co nie zmienia faktu że i tak nazwałbym taką muzykę słabą i beznadziejną,
  • Odpowiedz