Wpis z mikrobloga

@nico112: dawno to zrobiłem, ale jak widzę komentarze ludzi, którzy od x dni czekają na odpowiedź od allegro to chciałbym sam się szybciej dowiedzieć.
@KAROO: odpowiedzi nie dostałem, jedynie informację o blokadzie konta z informacją: "ponieważ wykorzystujesz oferty do innych celów niż sprzedaż wystawionego przedmiotu " czyli jak kazdy + maila o anulowaniu wypłaty allegro. Moim zdaniem i nie tylko moim - towar mogę sprzedawać za ile tylko mi się marzy, za 1zł, za 200zł, nie ważne jaka jest jego wartość, to moja własność i mogę sprzedać za kwotę jaka mi się marzy. Koszt wysyłki
@preso:

6.11 Oprócz ceny ustalonej zgodnie z niniejszym artykułem Sprzedający może obciążyć Kupującego jedynie kosztami dostawy w rzeczywistej wysokości.

25 zł za wysyłkę rogala na email łamie choćby ten punkt.
@sebobik: o kurna, smiechłem, czyli może im to zajać tydzień, dwa, proszę czekać :DDDD

@preso: no niby tak, ale teoretycznie nie możesz zawyżać kosztów wysyłki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale na jakiej podstawie ktoś może zarzucić mi, że zawyżam koszt wysyłki? Bo ktoś kiedyś wyslał coś za 5zł? Nie karzy korzysta z usług jednej firmy, nie każdy wysyła to samo - więc nikt, a tym bardziej Allegro nie powinno mi tego zarzucać, bo tak naprawdę skąd ma wiedzieć ile ja place za wysyłkę?
@preso: według ogólnego regulaminu allegro, koszty dostawy muszą odzwierciedlać rzeczywisty koszt jaki pobiera przewoźnik, czyli nie można sobie ustawiać listu poleconego priorytetowego na 25zł.
@jawor44: nie wysyłałem, bo nie otrzymałem fizycznie pieniędzy na konto za zakupiony produkt. Ale prędzej czy później to będzie musiało się stać, przecież zawarłem umowę z kupującym.