Wpis z mikrobloga

Hej mirki od #forex i #inwestycje co myślicie o takim pomyśle jak #slownikmakro?

Zaczynam właśnie tworzenie działu na jednym z portali gdzie co tydzień opisywany będzie jeden wskaźnik makroekonomiczny (np amerykańskie NFP, europejska produkcja przemysłowa, jobless claims itd. itp). Prześwietlamy od A do Z:

- definicja

- dane historyczne

- jaki jest wpływ na rynek (waluty, indeksy)

- powiązania z innymi wskaźnikami

Na pewno przyda się osobom, które inwestują w oparciu o #fundamenty :) Macie jakieś propozycje dla wpisów? Pierwszy będzie już jutro o claimant count z UK

Tutaj wprowadzenie :)

#kiciochpyta #pytanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sprzedalem_konto_za_dyche:

Osobiście uważam, że to dobry pomysł. Wszelkie działania mające na celu zwiększenie świadomości i wiedzy inwestorów/spekulantów uważam za słuszne. Czy sposób obliczania wskaźników będzie rozkładany na czynniki pierwsze? Chodzi mi o wyszczególnienie nad podstawie czego oblicza się dany wskaźnik.
  • Odpowiedz
@Nemsik: Dopiero startuję z cyklem, jutro będzie pierwszy tekst i liczę na uwagi. Nie chcę zagłębiać się w formuły matematyczne, bo te i tak większości się nie przydadzą (chyba, że nie mam racji), ale na pewno informacje o tym jakie czynniki są uwzględniane w obliczaniu się pojawią :)
  • Odpowiedz