Wpis z mikrobloga

oto co mówią na android xbmc wiki: "...It is highly recommended for users to not make any purchases in #!$%@? of running XBMC on Android without researching the device you want to buy. If you do buy, make sure multiple people can verify that it works! If in doubt, do not buy that hardware!..."
@kodishu: bo taki to dziwny zbieg okoliczności, że 75% dostępnych pudełek i patyczków jest na Rockchip z RK3188 i Mali400 i wciąż uważam, że "większość" nie daje rady :) dlatego napisałem koledze wyżej, żeby RK3188 nie kupować z myślą o xbmc bo będzie rozczarowanie :)
@kodishu: sam kupiłem pudełko z RK3188 i wiem, że to droga przez mękę, przejrzyj alledrogo, czy co tam sobie chcesz i sam zobaczysz jak prosto jest kupić pudełko czy patyczek z tym chipsetem... ostrzegałem człowieka przed zakupem, którego będzie żałował :) teraz po przeczytaniu tego wątku, będzie wiedział, żeby kupić model, który proponujesz :) myślę, że są tu tylko wygrani, nie? :)
@Luczexx: kompletnie nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie bo nie gram w nic na tym boxie. Służy mi on tylko i wyłącznie do XBMC i czasami do oglądania filmów z dysku. Do gier jest konsola :)
@kodishu: Pytanie mam. Rozglądam się na jakąś rozsądną maszynką do XBMC. Z tego co widze moje raspberry B nie bardzo daje rade chociażby z Genesis. Po pierwsze czy przesiadka na tego Amlogica ma sens w sensie zauważalnej różnicy poprawy wydajności? Dwa czy masz na tym postawiony jakiś linux czy działaśz na natywnym androidzie na tym XBMC?
@salamon: nie mam porównania do maliny widzę jednak że mój box daje rade i XBMC działa na nim bez zarzutu. Nic nie zmieniałem, działa na androidzie. Brakuje mi jedynie do obsługi jakiejś myszy z klawiaturą. Częściowo pomogło mi Yatse w telefonie ale ma też wadę bo działa tylko po WiFi
@kodishu: no ja obecnie działam na pilocie od tv i HDMI-CEC. Wiesz może czy obsługuje (ew. czy testowałeś) obsługę CEC na tym boxie?

A może znasz/polecasz jakieś nowsze maszynki?