Wpis z mikrobloga

@Soju: Ciężka sprawa. Można by zastanawiać się nad tym, że JKM jest "oryginalny" w swoich poglądach (czyt. skrajny i niektórych nieźle zacofany).

Z drugiej strony, jeżeli postawimy KNP przy PiS, PO, PSL, SLD, to (smutek) KNP wcale nie wypada źle :)

Smutek wynika z braku na Polskiej scenie wysokiej jakości polityki, gdzie dyskutuje się nad problemem w sposób konstruktywny, bez manipulacji i trików socjotechnicznych.
  • Odpowiedz
To program z przed 15 lat

@Jah00: Błagam. Prosiłem o program KNP, a nie UPR. A ty w odpowiedzi rzucasz mi jakieś wytyczne sprzed ponad dekady. Jeżeli oni dalej na tym bazują, to tylko potwierdza moją tezę, a ty dokonałeś właśnie mitycznego, korwinowskiego, samozaorania.
  • Odpowiedz
@Soju: ja tam w tym programie nie widzę nic, co by wymagało zmiany po 15 latach. Program to nie soft w telefonie. Można go zmienić jeśli się go częściowo lub całkowicie zrealizuje.
  • Odpowiedz
@ulv-: Przecież dawna UPR to dokładnie to samo co dzisiejsza KNP. Prawie wszyscy byli członkowie UPR przeszli przecież do KNP. Po drugie program się nie zmienił. Zmieniła się tylko sytuacja np. to że jesteśmy w Unii. Ale poza tym wszystko co tam jest, jest nadal aktualne i bardzo pouczające dla kogoś, kto chce naprawdę poznać program. Ale widzę, że ty program potrzebujesz tylko po to, aby go wyszydzić bez czytania.
  • Odpowiedz
Przecież dawna UPR to dokładnie to samo co dzisiejsza KNP. Prawie wszyscy byli członkowie UPR przeszli przecież do KNP. Po drugie program się nie zmienił.

@Jah00: Nie rozumiesz, że to tak samo profesjonalne, jakby PO pokazywało program AWS-UW? :)
  • Odpowiedz
@ulv-: To ty chyba nie rozumiesz, że KNP to nie PO, a UPR to nie AWS-UW. Powtarzam raz jeszcze: PROGRAM SIĘ NIE ZMIENIŁ, bo żaden jego punkt (poza likwidacją poboru) nie został nigdy zrealizowany.
  • Odpowiedz
@ulv-: Rozumiem, że nie chodzi o program tylko o hejt. Rozumiem to doskonale. Pewnie Korwin nie podał ci ręki na spotkaniu, więc się obraziłeś na całą partię i teraz udajesz debila na wykopie. Przykro mi, ale nie mogę ci pomóc.
  • Odpowiedz