Wpis z mikrobloga

@cuba88: Pierwszy wpis bo poziom irytacji osiągnął apogeum. Przespałem się ze sprawą i dalej nie mogę, myślałem że emocję opadną ale nic z tego. W dużym skrócie, wdałem się wczoraj w dyskusje na temat #wiplergate z emerytowanym górnikiem, który pamięta czasy ZOMO i pałowania ludzi bez powodu i ręce mi opadły gdy mówił, że bardzo dobrze, i powinni mu jak w USA, gleba itp itd. Ja nie rozumiem, po ch#j walczyliście o wolność, po ch#j m.in. górnicy gineli a ludzie byli traktowani jak ściery?! Walczyli o wolność żeby przyklaskiwać teraz milicyjnym "środkom przymusu bezpośredniego". Nosz Kur#a mać!

#gorzkiezale #wipler #polityka
  • 4
@cuba88: przecież ten górnik to taki sebix, jeszcze głupszy od kibola czy jakiejś nacjopatologii. na bijatykę z ZOMO szedł, bo można było się pobić na "ustawce" i porzucać cegłami, a nie żeby tam walczyć o jakąś "demokrację". jakby mu powiedzieli, że walczy o wielką, narodową polskę ludową to też by poszedł. kult siły, państwa, adrenaliny i mikromózgu
@cuba88: Oni nie walczyli o wolność, tylko to żeby mieć więcej. Gdyby zarabiali jak na zachodzie a sklepy były pełne towarów to SB mogłoby mordować losowych księży 2 razy na tydzień, a opozycjonistów gilotynować, a ich by to #!$%@?ło.
@RuskiHolmes nie do końca się z tym zgadzam, nawet jakby żołądki mieli pełne to fala wk%rwienia i tak wylałaby się na ulice. Ja wszystkiego mam pod dostatkiem i wk%rwiony jestem ale tak jak reszta wolę nakręcać gównoburze w internetach. Ot całe nasze pokolenie.