Wpis z mikrobloga

Jak ja nie lubię ludzi, którzy nie potrafią okazać wdzięczności albo zwykłego szacunku za okazaną pomoc. Nie oczekuję jakichś niewiadomo jakich benefitów, bo czasem trzeba pomóc i to bezinteresownie, ale k---a.... Jeżeli już ktoś Ci poświęca swój czas i pieniądze, to w rewanżu dobrze jest przysiąść i pogadać, podziekować za wyciągniętą rękę. Ale gdzie tam. Cwaniak jeden z drugim rzuci "dzięki", odwróci się na pięcie i pójdzie dalej żyć własnym życiem, tak jakby nic się nie stało.

Sprowadza mnie to do jednej ze złotych myśli z zakresu #cytatywielkichludzi :

" Albo masz twarde serce albo twardą dupę."

I chyba to stanie się moją dewizą od dzisiaj. Generalnie zauważyłem, że im więcej rzeczy mam w dupie, tym lepiej na tym wychodzę. Także Mirki! Nie dajcie się wykorzystywać. Nigdy i nikomu.

#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #przemyslenia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michau6211: Z cytatów wielkich ludzi mi się podoba ten. Może, też Ci podpasuje:

Eleanor Roosevelt: Rób to, co według Ciebie słuszne, bo i tak będą Cię krytykować. Potępią Cię, jeśli to zrobisz, ale też będą mieli pretensje, jeśli tego nie zrobisz
  • Odpowiedz
@PIGMALION: Wiesz, w sumie nie chodzi o konkretną sytuację, bo w ostatnim czasie mam wrażenie że nastąpiła ich kumulacja jak w lotku. Jedna rzeczywiście mnie trochę wyprowadziła z równowagi:

Przygarnąłem "dzikiego współlokatora" - nowe miasto, praca to wypada pomóc. Sam to zresztą zapoponowałem. Byłoby w porządku, gdyby on nie zachował się jakby to był hotel, tzn. rzucił jakieś śmieszne pieniądze na odchodne (że niby się dołożył) i stojąc w drzwiach "dzięki"
  • Odpowiedz
@michau6211: dla niektorych to co dla ciebie jest sufitem dla innych jest podloga,sam mam dobre serce i jak tylko moge staram sie pomagac.Ale jak pisales:dobre serce,twarda d--a.Dla mnie jestes typem chlopa "do rany przyloz"...a takich jest niewielu.

Wyciagnales pomocna dlon,a on ci ja obsral.Uczy sie czlowiek na bledach.

Chociaz sie nie znamy mnie zaimponowales i chcialbgm miec takiego kumpla ktory bezinteresownie pomoze w potrzebie.
  • Odpowiedz
@michau6211: ja mam czasami wrażenie, że szczere podziękowanie jest ponad możliwości co nietórych. normalny solidny uścisk i patrząc w oczy powiedzieć coś więcej niż dziekuje, to w moim mniemaniu wystarczy, ludziom się różnie układa i czasami ten przysłowiowy browar jest ponad możliwości.

Miałem kiedyś znajomego, któremu pomogłem wybrnąć z kłopotów 2x i usłyszałem tylko "no dziękówa" z odległości ulicy. Za trzecim razem jak przyszedł to go zlałem i bardzo dobrze
  • Odpowiedz