@jednakwiecejniz14sekund: Chciałeś napisać tylko wołowina… :) W Polsce nie ma kebabów z baraniny (na pewno nie w budach przy drodze). Wielkie sieciówki typu Amrit czy King przynajmniej nie oszukują i jasno piszą w menu, że do wyboru jest mięso z kurczaka albo wołowe...
@krl_krl: całkiem niedawno to się przyznali co to za mięso, i pisali wyraźnie że ono się nie zmienia tylko przystosowują menu zgodnie z dyrektywami ue o przeważających składnikach, trust me - wczoraj byłem. :P
@k0j0tek @krl_krl: : oszukiwali, całe życie była baranina tam, dopiero UE nakazała poddawać w nazwie główny składnik. Więc wszystkie sieciówki musiały sie podporządkować, ale mięso jest to samo co było wcześniej, tylko sobie nazwę zmienili.
@Nieprzyjemnie: W centrum Warszawy (w jednym z bardziej obleganych kebabowni w swoim czasie) widziałem gotowy ruszt zawinięty w folię i opisany… I było tam napisane, że jest to mięso wołowe. A to, że 5% mięsa to może mięso z baraniny to chyba już mało kogo obchodzi...
@k0j0tek: Wiesz, nie będę się spierał się czy takich przypadków pojedynczych nie było, aczkolwiek co do Kinga czy Sahary tez sam pamiętam ze dawali "baraninę" póki nie weszło to prawo unijne.
@Nieprzyjemnie: Spoko. Ja zwróciłem uwagę na fakt, że w polskich kebabach nie ma baraniny, tylko wołowina. A to że większość kebabów oszukuje pisząc, że to baranina to już inna sprawa. Albo kurczak, albo wołowina… Nic więcej do wyboru nie ma. Ja jak zamawiam kebaba z "baraniną" to zamawiam mięso wołowe i jakoś jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił, ze to nie jest mięso wołowe tylko barnie. Chociaż i tak wolę mięso
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@jednakwiecejniz14sekund: wiesz, że tej baraniny jest tam tylko ~30% w najlepszym przypadku? ;) większość to wołowina + indyk czasami
https://www.youtube.com/watch?v=cpYCG1ujCsE
przegląd śmietnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)