Wpis z mikrobloga

Niech się cieszy pedał. W innym kraju muslimy na dzień dobry by mu ten durny łeb ucięli.

@syn_bogarta: Całe szczęście, że żyjemy wśród pokojowych katolików którzy zgodnie z naukami Pisma Świętego nadstawili by drugi polik.
  • Odpowiedz
@Tibiasz:

Chyba Cię pogięło z tymi twierdzeniami o policzku... To katolicy muszą się dawać dymać cwelom podważającym i znieważającym ich Wiarę? Katolicy mają pedałom policzków nadstawiać?

Prawdziwy katol #!$%@?łby temu śmieszkowi, tak żeby homoś zrozumiał w jakim kraju żyje.

Przypomnij sobie jak Jezus rozgonił kupców w świątyni - to jest dobry kierunek!
  • Odpowiedz
@syn_bogarta:

@syn_bogarta: Kochaj blizniego swego. Nadstaw drugi policzek. Nie rob innym co tobie nie mile. itd. itd. Nic ci to nie mowi? Oczywiscie ze nie, bo nie jestes prawdziwym katolikiem tylko sekciarzem wyznajacym zupelnie co innego. Mieszanka dresiarsko-religjna. Tak bardzo religjna, tak bardzo katolicka ( ͡º ͜ʖ͡º)

Moge sie zalozyc o dowolna sume, ze nie przeczytales z bibli wiecej niz kilka rozdzialow.
  • Odpowiedz
@Mj864:

Nie zakładaj się - szczególnie, że nie umiesz poprawnie napisać słowa Biblii...

Przykro mi, że nikt cię nie nauczył, że trzeba bronić swojej wiary.

Zapłaczesz jeszcze za dresiarsko-religijnym folklorem, jak ci muzułmanie łeb będą rżnąć...
  • Odpowiedz
@syn_bogarta: Literowka. Nie pisze z polskiej klawiatury i czasem glupie bledy sie zdarzaja.

Nie mieszkam w Polsce, a w UK od jakiegos czasu wiec muslimow widze pelno.

Mam do nich identyczne podejscie jak do dreso-katolikow. Niczym sie prawie nie roznia. Jeden z ksiezycem drugi z krzyzem. Oboje nie maja dystansu do swojej religii i jak cos im nie pasuje chca bic innowiercow.
  • Odpowiedz
@lunada: O kurde skisłem, uwielbiam taką kreatywną interpretację słów Chrystusa :D 'powiedział żeby nadstawić drugi policzek, a nie żeby dać się uderzyć', 'powiedział że trzeba rozdać wszystko, no ale przecież nie chodzi o to żeby naprawdę wszystko'. Tfu, jaką mam pogardę do tak obrzydliwej retoryki. Nie, ta wiara nie jest łatwa, wręcz przeciwnie. A wy i wasze durne usprawiedliwienia stanowią tylko straszliwą potwarz dla Jezusa i całego Jego działa.

Inb4 jestem
  • Odpowiedz
@Lynxu: skrytykowałeś moją wypowiedź nadając jej zupełnie inny kontekst. Porównywanie dwóch innych fragmentów jest także idiotyczne. Zajrzyj do tego fragmentu i znajdź mi zdanie gdzie trzeba dać się uderzyć.

Tfu jaką mam pogardę do gimboateuszy, twoje motto życiowe "nie znam się ale się wypowiem"

Czekam na fakty, a nie nie gimnazjalną logikę, a raczej jej brak.
  • Odpowiedz
@lunada: Naprawdę tego potrzebujesz? To jest bardzo na szybko bo nie mam czasu, ale to by było tak:

Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko i ząb za ząb. A Ja wam powiadam: Nie opierajcie się złu. Jeśli cię ktoś uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi (Mt 5,30-5,39)

Sugerujesz że masz się bronić/mścić przed tym drugim uderzeniem? Skąd w ogóle taki koncept? Jak to można interpretować inaczej niż jako uległość?
  • Odpowiedz