


- Najlepsze
- Wszystkie komentarze
konto usunięte
1
@lesio: sowy to najpiękniejsze ptaki na świecie (⌒(oo)⌒)

#sowy #sowysazajebiste #zwierzaczki
Mirki i Mirkówny! oto srająca Sowa! proszę o brawa dla niej! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirkówny! oto srająca Sowa! proszę o brawa dla niej! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

@kapuczina_corki_somsiada: Dziękuje w imieniu srającosikającej sowy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lesio: ptaki nie sikają, więc robią dwójkę i jedynkę jednocześnie. Oto Srajoco-sikająca sowa

Uszatka błotna (Asio flammeus)
Autor
#photoexplorer #fotografia #ornitologia #ptaki #sowy #przyroda #natura
Autor
#photoexplorer #fotografia #ornitologia #ptaki #sowy #przyroda #natura



- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze
@lesio: to jest ten moment za dnia, gdy kompletnie zdopy nagle przypomina ci się jakiś żenujący żart i mimowolnie wybuchasz śmiechem

@lesio: jego, to jest Pan Sów( ͡° ͜ʖ ͡°)

#sowy #sowysazajebiste #zwierzaczki
@kapuczina_corki_somsiada Czy nie za dużo cukru do tej porannej kawy? (。◕‿‿◕。)
@kapuczina_corki_somsiada Czy nie za dużo cukru do tej porannej kawy? (。◕‿‿◕。)

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze







- Najlepsze
- Wszystkie komentarze


- Najlepsze
- Wszystkie komentarze


- Najlepsze
- Wszystkie komentarze


- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

zamiast powitania słów #porannaporcja mauretańskich uszatków
Uszatka mauretańska, sowa mauretańska (Asio capensis) – gatunek średniej wielkości ptaka z rodziny puszczykowatych (Strigidae) występujący w Afryce. Osiadła, zwykle występują pojedynczo lub w parach. Prowadzi nocny tryb życia, jednak odnotowano osobniki aktywne wczesnym rankiem i późnym popołudniem. Żywi się małymi gryzoniami, owadami i innymi małymi kręgowcami (myszy, nornice, szczury, ryjówki, młode zające, nietoperze, ptaki do wielkości małych kaczek i gołębi, żaby, jaszczurki, skorpiony, chrząszcze
Uszatka mauretańska, sowa mauretańska (Asio capensis) – gatunek średniej wielkości ptaka z rodziny puszczykowatych (Strigidae) występujący w Afryce. Osiadła, zwykle występują pojedynczo lub w parach. Prowadzi nocny tryb życia, jednak odnotowano osobniki aktywne wczesnym rankiem i późnym popołudniem. Żywi się małymi gryzoniami, owadami i innymi małymi kręgowcami (myszy, nornice, szczury, ryjówki, młode zające, nietoperze, ptaki do wielkości małych kaczek i gołębi, żaby, jaszczurki, skorpiony, chrząszcze

- Najlepsze
- Wszystkie komentarze





