23 750,15 - 4,13 - 3,62 = 23 742,40
Powolny powrót po kilkumiesięcznej przerwie
#sztafeta
Skrypt | Statystyki
Powolny powrót po kilkumiesięcznej przerwie
#sztafeta
Skrypt | Statystyki
111 + 1 = 112
Tytuł:
Autor:
Gatunek:
Ocena: ★★★★★★★★★
Tytuł:
Outlive: The Science and Art of LongevityAutor:
Peter AttiaGatunek:
poradnikiOcena: ★★★★★★★★★
źródło: 1070932-352x500
Pobierz@kopruch_pieronski Poska wersja
źródło: temp_file1847465404993990062
Pobierz@kopruch_pieronski: czasami oglądam sobie jego filmy na yt, nie wiedziałem że napisał książkę. Z ciekawości sprawdzę.
Może ktoś polecić książkę o gotowaniu zawierającą opisy technik, łączenie smaków, faktur itp. dla początkującego? Bardziej chodzi mi o taką teorię gotowania niż konkretne przepisy. Wydawało mi się, że niedawno ktoś podawał tego typu książkę, ale chyba nie zapisałem wpisu i mi przepadł
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
@kopruch_pieronski: Najlepsze będzie Modernist Cuisine, cholernie drogie ale zanim kupisz można znaleźć dobre skany na torrentach. Salt Fat Acid Heat też ma podstawy/techniki i jest dobrze dostępna.
Tutaj masz moją listę książek, pod koniec są głównie takie o które Ci chodzi: https://wykop.pl/wpis/62306383/chcialem-dodac-wpis-jako-znalezisko-ale-niestety-w
Joshua Weismann też wydał ksiażkę o teksturach, nie czytałem, ale znając go jest wysoki poziom.
Tutaj masz moją listę książek, pod koniec są głównie takie o które Ci chodzi: https://wykop.pl/wpis/62306383/chcialem-dodac-wpis-jako-znalezisko-ale-niestety-w
Joshua Weismann też wydał ksiażkę o teksturach, nie czytałem, ale znając go jest wysoki poziom.
Chciałem dodać wpis jako znalezisko ale niestety wykop jest zepsuty i się nie dało. Artykuł w znalezisku ma ograniczenie 20 tys. znaków, mój wpis ma niecałe 18 tys. znaków ze spacjami ale wykop mówi nie. Więc dodaję jako wpis na mirko. Będę dodawał pozycje w komentarzach więc proszę
@kopruch_pieronski: jak dla początkującego, to bym nie kombinował, tylko zaczął od podstaw.
"The food lab" Kenji'ego, "sztuka fermentacji" Katza, może "the science of spice" Farrimonda, a jak masz duży budżet, to "Professional Chef" ma sporo technicznych informacji, no ale to już ze 4 stówki trzeba dać.
"The food lab" Kenji'ego, "sztuka fermentacji" Katza, może "the science of spice" Farrimonda, a jak masz duży budżet, to "Professional Chef" ma sporo technicznych informacji, no ale to już ze 4 stówki trzeba dać.





Casting na matkę Pottera z retrospekcji Snape'a wygrywa aktorka z ciemnymi oczami, a Harry w filmie ma błękitne
#harrypotter