- 70
Jak to jest #naukowcywiary ?
Wafel może stracić istotę wafla i uzyskać istotę ciała Chrystusa. Wino może stracić istotę wina i uzyskać istotę krwi Chrystusa.
W innych przypadkach, absolutnie nie dopuszcza się możliwości, aby byt duchowy (istotowość) nie odpowiadał swojej materii, bo jest z nią połączony. Tylko Bóg może spowodować zmianę istoty.
Skoro wola Boga jest nieodgadniona, to skąd założenie, że podobnych hybryd z mocy boskiej nie ma więcej? Ot, np. ciało
Wafel może stracić istotę wafla i uzyskać istotę ciała Chrystusa. Wino może stracić istotę wina i uzyskać istotę krwi Chrystusa.
W innych przypadkach, absolutnie nie dopuszcza się możliwości, aby byt duchowy (istotowość) nie odpowiadał swojej materii, bo jest z nią połączony. Tylko Bóg może spowodować zmianę istoty.
Skoro wola Boga jest nieodgadniona, to skąd założenie, że podobnych hybryd z mocy boskiej nie ma więcej? Ot, np. ciało
- konto usunięte
- Fevx
- KomosaBiala
- kolanin
- ZaQ_1
- +65 innych
@adamczo: ziew
- 188
#koronakrolow #superprodukcja #tvp
Poświęciłem się. Godzina z życia minęła jak batem strzelił, a zachwalana przez p. Kurskiego superprodukcja pięknie umiliła mi biegunkową wizytę na tronie. Na itvp są 2 odcinki, można śmiało nie oglądać.
Nie jestem zawiedziony. Czego można się spodziewać po scenarzystce M jak miłość i innych tasiemców? Jaki poziom mogą prezentować aktorzy, mający na koncie drugoplanowe role w telenowelach? Zdjęcia promujące - jarmarczne i jasełkowe. "To będzie chłam i kicz"
Poświęciłem się. Godzina z życia minęła jak batem strzelił, a zachwalana przez p. Kurskiego superprodukcja pięknie umiliła mi biegunkową wizytę na tronie. Na itvp są 2 odcinki, można śmiało nie oglądać.
Nie jestem zawiedziony. Czego można się spodziewać po scenarzystce M jak miłość i innych tasiemców? Jaki poziom mogą prezentować aktorzy, mający na koncie drugoplanowe role w telenowelach? Zdjęcia promujące - jarmarczne i jasełkowe. "To będzie chłam i kicz"
- AshesOfTheSun
- a4z4a4
- Freakz
- olasty
- DungeonForDragon
- +183 innych
- 330
- 23
bo w sumie od początku miała to być telenowela w średniowieczu
@Fafnucek:
Kurski tak reklamował Koronę Królów w lipcu 2017:
pierwsza wielka produkcja Telewizji Polskiej od ponad 30 lat, która pokaże piękno naszej historii, czasy odbudowywania państwowości
odpowiedź na tureckie „Wspaniałe Stulecie”
Ten kostiumowy serial nakręcony zostanie z rozmachem i pokaże potęgę polskiej historii
Całkiem poważne zapewnienia. Widz ma prawo oczekiwać przynajmniej dobrej produkcji.
W grudniu Kurski zapewniał:
Nadrobimy kilkanaście, czy
- konto usunięte
- PacMac
- Socyn
- foxbond
- John_Fucking_Rambo
- +18 innych
- 4
JA #!$%@? JAK MNIE #!$%@?Ą TAKIE CIOTY, NO #!$%@?. O JAKI JA JESTEM NAJBARDZIEJ HARDKOROWY NALEWACZ PIW KRAFTOWYCH NA SWIECIE OO JAK SUPER WYSOKO NALANE, PODKREŚLAM POD SAM #!$%@? RANT. ALBO "OO NALEJE SOBIE PIWO, ALE NIE ŻE MOŻNA POWĄCHAĆ, MUSI BYĆ MENISK, JESTEM LEPSZY BO SIORBIE Z RANTU A WY CO NADAL DO POŁOWY I PIANA NA DWA PALCE? JA WYPIJAM POŁOWĘ NOSEM, RESZTA NA PODŁODZE, NIE WIEM NAWET JAK SMAKUJE,
Komentarz usunięty przez moderatora
- 11
Warszawski Browar Domowy Meteor
Saison, 14blg, butelkowane 5 maj br.
Piwo o nazwie "Dolina Szwajcarska" nawiązujące do Warszawy z początku XXw.
Piana: średniopęcherzykowa, szybko opada, redukując się do delikatnego kożucha, który pozostaje się do końca
Barwa: słomkowa, dość jasna, mętne
Aromat: korzenny, fenolowy (przyprawowy: jałowiec, liść laurowy), delikatnie kwiatowy. W bardzo dalekim planie - słaba szmata, tiolowa. Czuć wyraźnie belgijskie pochodzenie. Fajnie, podoba mi się.
Smak: lekki, orzeźwiający, słodowy (zboże, słoma) z
Saison, 14blg, butelkowane 5 maj br.
Piwo o nazwie "Dolina Szwajcarska" nawiązujące do Warszawy z początku XXw.
Piana: średniopęcherzykowa, szybko opada, redukując się do delikatnego kożucha, który pozostaje się do końca
Barwa: słomkowa, dość jasna, mętne
Aromat: korzenny, fenolowy (przyprawowy: jałowiec, liść laurowy), delikatnie kwiatowy. W bardzo dalekim planie - słaba szmata, tiolowa. Czuć wyraźnie belgijskie pochodzenie. Fajnie, podoba mi się.
Smak: lekki, orzeźwiający, słodowy (zboże, słoma) z
- konto usunięte
- nifros
- Mav666
- konto usunięte
- patryk_t
- +6 innych
@adamczo: Przecież to jest diabeł. :O
- Minieri
- konto usunięte
- adamczo
- BrowarPERUN
- BrowarOlimp
- +1 innych
- 2
@LowcaAndroidow:
wyspowiadałem się z tego grzechu śmiertelnego i Kopyr udzielił mi rozgrzeszenia. Powiedział:
"pij #!$%@? piwo w czym chcesz, byleby było czyste" i nakazał kupić komplet piw z Widawy.
wyspowiadałem się z tego grzechu śmiertelnego i Kopyr udzielił mi rozgrzeszenia. Powiedział:
"pij #!$%@? piwo w czym chcesz, byleby było czyste" i nakazał kupić komplet piw z Widawy.
- 20
Zaprosiłbym Was na premierę piwa, ale pewnie nie będzie się chciało ruszyć dupy sprzed kompa.
Gdyby jednak pies przegryzł kabel, kot oszczał modem, smutny pan od providera odciął łącze, Mama dała bana na kompa... To wpadnijcie jutro (tj. sobota 7.06) do klubu Solec 44 (Warszawa, ul. Solec 44), od 17 zaczynamy rozkręcać imprezę.
Piwo wyszło dość dobre, ale pewnie niewiele uwierzy w tą gadkę - przewidzieliśmy zatem na wejściu małe próbki piwa,
Gdyby jednak pies przegryzł kabel, kot oszczał modem, smutny pan od providera odciął łącze, Mama dała bana na kompa... To wpadnijcie jutro (tj. sobota 7.06) do klubu Solec 44 (Warszawa, ul. Solec 44), od 17 zaczynamy rozkręcać imprezę.
Piwo wyszło dość dobre, ale pewnie niewiele uwierzy w tą gadkę - przewidzieliśmy zatem na wejściu małe próbki piwa,
- Algorytmistrz
- ahmed-hiroshi
- konto usunięte
- Rajca
- Budyno
- +15 innych
- 2
- 1
- 13
Jestę tak zajebistym hipsterę, że pijam piwo które powstało w nakładzie mniej niż 60 butelek. Nawet nie wiecie, jak ciężko takie gówno dostać. Do tego szpanuję ośmioma skrzynkami pełnych zajebistego piwa (na drugim planie) i 5kg chmielu (Mosaic). Paczajta, bohactwo kuhwa
Ale spoko, prawdopodobnie jestem #stulejarzem i #przegrywem
#piwodomowe #piwowarstwo #pijzwykopem #tagujetogowno ##!$%@?
Engine oil to dość przyjemny extra foregn stout z Browaru Kruk. Trochę mdłe, zalepiające, ale mimo wszystko - poprawne,
Ale spoko, prawdopodobnie jestem #stulejarzem i #przegrywem
#piwodomowe #piwowarstwo #pijzwykopem #tagujetogowno ##!$%@?
Engine oil to dość przyjemny extra foregn stout z Browaru Kruk. Trochę mdłe, zalepiające, ale mimo wszystko - poprawne,
- kasper93
- lukasz-jarocki
- fvck
- fuManchu69
- axis_mundi
- +8 innych
- 5
czy mój Mireczek będzie wiedział, od kogo dostał paczkę, skoro nie przyznałem się w liście? W sumie, trochę biedne prezenty dałem, wstyd przyznać się do takiej cebuli...
#wykopoczta
Btw, jestem ostatnim przegrywem. W poniedziałek pytają się mnie o numer telefonu - oczywiście podaję namiar na komórkę, którą zostawiłem na końcu polski i będę miał za jakiś tydzień. Debilem byłem, jestem i pozostanę...
#gorzkiezale #przegryw
#wykopoczta
Btw, jestem ostatnim przegrywem. W poniedziałek pytają się mnie o numer telefonu - oczywiście podaję namiar na komórkę, którą zostawiłem na końcu polski i będę miał za jakiś tydzień. Debilem byłem, jestem i pozostanę...
#gorzkiezale #przegryw
- 10
Premiera nowego browaru kontraktowego zbliża się wielkimi krokami. Ten najważniejszy, warzenie piwa, wykonaliśmy we wtorek. Jeśli wszystko dobrze pójdzie - zapowiadają imprezę premierową w połowie maja w jednym z warszawskich lokali, więc pewnie będę jeszcze spamował mirko.
Na zdjęciu gotująca się brzeczka tuż po dodaniu pakietu 4kg granulatu chmielu. Nic w sumie nie widać, bo zdjęcia wnętrza kotła są troche zamazane...
tl;dr
hurr durr kolejny mały śmieszny browar będzie robił piwo w
Na zdjęciu gotująca się brzeczka tuż po dodaniu pakietu 4kg granulatu chmielu. Nic w sumie nie widać, bo zdjęcia wnętrza kotła są troche zamazane...
tl;dr
hurr durr kolejny mały śmieszny browar będzie robił piwo w
- 1
@Oswiadzczam_ze_skonczylem_13_lat:
tak, kradniemy dobre pomysły jak leci. Delikatnie je tylko zmieniamy, żeby nie być posądzanym o plagiat.
@gobi12:
to byłoby za łatwe. Niestety, będę męczył mirko standardowymi hasztagami
@Szinek:
tak
tak, kradniemy dobre pomysły jak leci. Delikatnie je tylko zmieniamy, żeby nie być posądzanym o plagiat.
@gobi12:
to byłoby za łatwe. Niestety, będę męczył mirko standardowymi hasztagami
@Szinek:
tak
- 4
W niedzielę dwusetna domowa warka (będzie Tripel IPA, lud wybrał), a we wtorek - pierwsza "zawodowa". Będzie się działo!
A tymczasem - w kuflu #128 RIS 25,5blg. Mocarne bydle, 12,8%alk, szorstkie i ostre. Dopiero 2 miesiące po zabutelkowaniu, więc ma szansę się poprawić :)
#piwodomowe #piwowarstwo #chwalesie #pijzwykopem
A tymczasem - w kuflu #128 RIS 25,5blg. Mocarne bydle, 12,8%alk, szorstkie i ostre. Dopiero 2 miesiące po zabutelkowaniu, więc ma szansę się poprawić :)
#piwodomowe #piwowarstwo #chwalesie #pijzwykopem
- 17
Przychodzę do biura, spóźniony i skacowany. Mój Szef:
[S] - coś marnie wyglądasz... Ciężki wieczór musiał być?
[Ja] - ekhm... raczej ranek
[S] - w lodówce jest jeszcze piwo. Postaw się na nogi i do roboty
Kocham swoją pracę!
#oswiadczenie #tylewygrac #nieumiemtagowac #pijzwykopem #piwo #whocares
[S] - coś marnie wyglądasz... Ciężki wieczór musiał być?
[Ja] - ekhm... raczej ranek
[S] - w lodówce jest jeszcze piwo. Postaw się na nogi i do roboty
Kocham swoją pracę!
#oswiadczenie #tylewygrac #nieumiemtagowac #pijzwykopem #piwo #whocares
- Pixon
- konto usunięte
- robs
- Hauleth
- ArTwo
- +12 innych
- 10
@adamczo: ale kasztelana to ty szanuj
- konto usunięte
- robs
- KingOfTheWiadro
- Attrazione
- ahmed-hiroshi
- +5 innych
- 10
- papiez_
- TheFuckingRoses
- ArTwo
- Ziner
- konto usunięte
- +5 innych
- 7
#pijzwykopem #piwo
Lud się domaga ocen spożywanych piw. No to jedziemy ;)
Pilsnerr Urquell, z Biedronki. Ekstrakt: 11,8, alk. 4,4%
Barwa: wyjątkowo jasna, słomkowa, krystaliczne, świeci się jak psu jajca na wiosnę
Piana: średniopęcherzykowa, niezbyt obfita, szybko znika (?!)
Aromat: intensywnie skunksowy (prześwietlone). Po dłuższej chwili dochodzi kolejna nuta: słodowa (słoma, ziarna jęczmienia). Bardzo delikatny aromat chmielu, trawiasty z nutą pieprzu. Ewidentnie chmiel żatecki. Diacetylu brak.
Smak: słodkawy, słodowy (bardzo zbożowe). Po
Lud się domaga ocen spożywanych piw. No to jedziemy ;)
Pilsnerr Urquell, z Biedronki. Ekstrakt: 11,8, alk. 4,4%
Barwa: wyjątkowo jasna, słomkowa, krystaliczne, świeci się jak psu jajca na wiosnę
Piana: średniopęcherzykowa, niezbyt obfita, szybko znika (?!)
Aromat: intensywnie skunksowy (prześwietlone). Po dłuższej chwili dochodzi kolejna nuta: słodowa (słoma, ziarna jęczmienia). Bardzo delikatny aromat chmielu, trawiasty z nutą pieprzu. Ewidentnie chmiel żatecki. Diacetylu brak.
Smak: słodkawy, słodowy (bardzo zbożowe). Po
- 1
#pijzwykopem #piwo
Dziś mały odpoczynek od piw domowych. Mam ochotę na porządnego lagera i sprawdzam, czy wspomnienia o tych piwach dorównają dzisiejszej degustacji.
Pilsner urquell nie trzeba przedstawiać, powinien być porządny pils. Tyle, że kupiony w Biedronce za 3,99 i jestem ciekaw, czy z niższą ceną nie idzie też niższa jakość.
A kormoran to moje ulubione piwo miodowe - w sumie, jedyne z komercyjnych, które mogę pić. Niewielka słodycz lipowego miodu zharmonizowana
Dziś mały odpoczynek od piw domowych. Mam ochotę na porządnego lagera i sprawdzam, czy wspomnienia o tych piwach dorównają dzisiejszej degustacji.
Pilsner urquell nie trzeba przedstawiać, powinien być porządny pils. Tyle, że kupiony w Biedronce za 3,99 i jestem ciekaw, czy z niższą ceną nie idzie też niższa jakość.
A kormoran to moje ulubione piwo miodowe - w sumie, jedyne z komercyjnych, które mogę pić. Niewielka słodycz lipowego miodu zharmonizowana
- 1
- 9
Dostałem kolejne piwo do oceny. Tym razem od @Oswiadzczam_ze_skonczylem_13_lat. Przed chwilą odebrałem paczkę, siedzę w robocie, to stwierdziłem - idealny moment na otwarcie :)
Brown porter, przelane z kega. 12,5blg, 4,5% alk.
Barwa: ciemny brąz, prawie czarne. Mała przejrzystość, słabe brązowe refleksy pod światło. Jak na "brown porter" - nieco za ciemne. Klarowne
Piana: niewielka, duże pęcherzyki, szybko redukuje się do pierścienia.
Aromat: na pierwszym planie paloność. Dalej - przyjemna słodycz,
Brown porter, przelane z kega. 12,5blg, 4,5% alk.
Barwa: ciemny brąz, prawie czarne. Mała przejrzystość, słabe brązowe refleksy pod światło. Jak na "brown porter" - nieco za ciemne. Klarowne
Piana: niewielka, duże pęcherzyki, szybko redukuje się do pierścienia.
Aromat: na pierwszym planie paloność. Dalej - przyjemna słodycz,
- Ned
- konto usunięte
- Pietal
- marcobolo
- zachwiej
- +4 innych
- 1
- 1
@RomeYY:
Kiedyś zaproponowałem @browarPL, że mogę mu ocenić piwo, wrzuciłem tu parę opisów i jak widać - inni też się zainteresowali tematem. Teraz dostałem 2 piwa, pewnie kolejna ocena w sobotę.
Żeby być sędzią piwnym (a dokładniej: sędzia konkursów piw domowych) trzeba odbyć kurs sensoryczny w Warszawie organizowany przez PSPD (jest 2x do roku) oraz zdać egzamin dwa tygodnie później. Sam kurs kosztuje ok. 500pln.
Z zapisami nie jest łatwo
Kiedyś zaproponowałem @browarPL, że mogę mu ocenić piwo, wrzuciłem tu parę opisów i jak widać - inni też się zainteresowali tematem. Teraz dostałem 2 piwa, pewnie kolejna ocena w sobotę.
Żeby być sędzią piwnym (a dokładniej: sędzia konkursów piw domowych) trzeba odbyć kurs sensoryczny w Warszawie organizowany przez PSPD (jest 2x do roku) oraz zdać egzamin dwa tygodnie później. Sam kurs kosztuje ok. 500pln.
Z zapisami nie jest łatwo
- 14
Pierwszy eksperyment z belgiem chmielonym na zimno (amerykańskimi). Choć dopiero 3 dni od zabutelkowania, nie mogłem oprzeć się pokusie i sprawdziłem zawartość butelki:
Barwa: słomkowo-miedziana, mocna herbata z cytryną, bursztynowe
Piana: biała, drobnopęcherzykowa, skąpa, szybko opada tworząc cienki kożuch
Aromat: w pierwszym planie mango lassi, liczi, herbatniki, delikatny cytrus (grejpfrut), sosnowa żywiczność, geraniol, diacetyl. W drugim planie aldehyd octowy, przyjemne estry (truskawka?), z subtelnymi pikantnymi nutami (pieprz). Aromat bardzo złożony, słodkawy
Smak:
Barwa: słomkowo-miedziana, mocna herbata z cytryną, bursztynowe
Piana: biała, drobnopęcherzykowa, skąpa, szybko opada tworząc cienki kożuch
Aromat: w pierwszym planie mango lassi, liczi, herbatniki, delikatny cytrus (grejpfrut), sosnowa żywiczność, geraniol, diacetyl. W drugim planie aldehyd octowy, przyjemne estry (truskawka?), z subtelnymi pikantnymi nutami (pieprz). Aromat bardzo złożony, słodkawy
Smak:
- 1
Aromat: w pierwszym planie mango lassi, liczi, herbatniki, delikatny cytrus (grejpfrut), sosnowa żywiczność, geraniol, diacetyl. W drugim planie aldehyd octowy, przyjemne estry (truskawka?), z subtelnymi pikantnymi nutami (pieprz). Aromat bardzo złożony, słodkawy
Smak: żywiczny (geraniol), syrop piniowy, cytrusowy, zielone jabłuszko (aldehyd octowy), ciastkowo-herbatnikowy z przyjemną, słodową słodyczą. Diacetyl. W tle trochę estrów typowo belgijskich oraz pieprzowa pikantność z elementami ziela angielskiego
@adamczo: Piłbym *_*
- 2
@KapitanBezBomby:
http://www.wiki.piwo.org/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
http://www.wiki.piwo.org/Pierwsze_piwo
najpierw poczytać artykuły na wiki, potem przejrzeć forum (szczególnie dział "piaskownica"). Po miesiącu niezbyt intensywnego czytania będziesz na tyle zorientowany, że spokojnie będziesz mógł sobie kupić odpowiedni sprzęt i dobrać surowce (najpierw polecam brewkita, potem przejście na zacieranie będzie łatwiejsze).
Jak mieszkasz w jakimś większym mieście (łódź, warszawa, wrocław, toruń...) to od czasu do czasu są organizowane pokazy warzenia, gdzie wpada zazwyczaj kilku bardziej doświadczonych piwowarów i można
http://www.wiki.piwo.org/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
http://www.wiki.piwo.org/Pierwsze_piwo
najpierw poczytać artykuły na wiki, potem przejrzeć forum (szczególnie dział "piaskownica"). Po miesiącu niezbyt intensywnego czytania będziesz na tyle zorientowany, że spokojnie będziesz mógł sobie kupić odpowiedni sprzęt i dobrać surowce (najpierw polecam brewkita, potem przejście na zacieranie będzie łatwiejsze).
Jak mieszkasz w jakimś większym mieście (łódź, warszawa, wrocław, toruń...) to od czasu do czasu są organizowane pokazy warzenia, gdzie wpada zazwyczaj kilku bardziej doświadczonych piwowarów i można
- 8
Rozlałem właśnie kolejne piwo - tym razem w stylu witbier (142)
Już się #!$%@?łem, że mam kolejnego kwacha. Miesiąc temu walczyłem z infekcją w browarze (4 warki z kwasem mlekowym), a tu po otwarciu pokrywy czuję znajomy, kwaśny zapach... Przez chwilę myślałem, że kolejne 24l zaliczy kanał.
Odlewam 100ml - o #!$%@?, fajne. Przyjemny, winny zapach, w smaku lekkie, orzeźwiające, delikatnie cytrusowe, z wyraźną, ale nienachalną kwaśnością.
Decyzja prosta: jednak rozlewam. Przy
Już się #!$%@?łem, że mam kolejnego kwacha. Miesiąc temu walczyłem z infekcją w browarze (4 warki z kwasem mlekowym), a tu po otwarciu pokrywy czuję znajomy, kwaśny zapach... Przez chwilę myślałem, że kolejne 24l zaliczy kanał.
Odlewam 100ml - o #!$%@?, fajne. Przyjemny, winny zapach, w smaku lekkie, orzeźwiające, delikatnie cytrusowe, z wyraźną, ale nienachalną kwaśnością.
Decyzja prosta: jednak rozlewam. Przy
- 13
tl;dr
@browarPL wysłał mi piwo do profesjonalnej oceny. Wyszło bardzo dobre.
Piwo żytnie, ocena.
Ok. 2tyg stało w lodówce, wyciągnięte bezpośrednio przed degustacją.
5,4% przy 14,5blg? Trochę płytko odfermentowało... Niechaj będzie:
Piana: beżowo-złota, kremowa, duże pęcherzyki, bardzo długo utrzymująca się. Po opadnięciu zostawia ładny kożuch.
Barwa: ciemny bursztyn, wręcz brąz - kolor kory cynamonu. Mętne, kompletnie nieprzejrzyste
Aromat: na pierwszym planie wędzonka, przyjemna, szynkowa. W tle - delikatne banany, cięższe fenole, subtelny
@browarPL wysłał mi piwo do profesjonalnej oceny. Wyszło bardzo dobre.
Piwo żytnie, ocena.
Ok. 2tyg stało w lodówce, wyciągnięte bezpośrednio przed degustacją.
5,4% przy 14,5blg? Trochę płytko odfermentowało... Niechaj będzie:
Piana: beżowo-złota, kremowa, duże pęcherzyki, bardzo długo utrzymująca się. Po opadnięciu zostawia ładny kożuch.
Barwa: ciemny bursztyn, wręcz brąz - kolor kory cynamonu. Mętne, kompletnie nieprzejrzyste
Aromat: na pierwszym planie wędzonka, przyjemna, szynkowa. W tle - delikatne banany, cięższe fenole, subtelny
- decapitated
- konto usunięte
- konto usunięte
- Ned
- imarid
- +8 innych
- 3
@adamczo: jak czytam takie recenzje to uświadamiam sobie, że nie mam pojęcia o piciu piwa ;_;
- 8
23kg słodów i 240g granulatu chmielowego, 2 dni rzucania #!$%@? a to na wolną filtrację, a to na przypalający się garnek.
Rezultat:
- 21l RIS 25,0 blg
- 23l RIS 24,5 blg
- 22l wysłodzinowego 11,5 blg
Miało być na Birofilię 14', ale pewnie nie doleżakuje przez 6 miesięcy...
Po pracy należy się browar. Tutaj - red ale 14,5 blg, na zasypie 100% monachijski, chmielone szyszką Iunga (40g) i Lubelski (100g). Nawet
Rezultat:
- 21l RIS 25,0 blg
- 23l RIS 24,5 blg
- 22l wysłodzinowego 11,5 blg
Miało być na Birofilię 14', ale pewnie nie doleżakuje przez 6 miesięcy...
Po pracy należy się browar. Tutaj - red ale 14,5 blg, na zasypie 100% monachijski, chmielone szyszką Iunga (40g) i Lubelski (100g). Nawet
- konto usunięte
- Rajca
- gentelman
- lukio95
- JackMaster
- +3 innych
- 4
Krzysztof D. warzy swoje pierwsze piwo. Spróbuj i Ty ;)
http://www.youtube.com/watch?v=X9strOHNYdI
#piwodomowe
#piwowarstwo
http://www.youtube.com/watch?v=X9strOHNYdI
#piwodomowe
#piwowarstwo
Adam
- Wiejski chłopak, co przypadkowo trafił do wielkiego miasta, ale w głębi serca wie, że życie jest bez sensu.
- Warszawa
Jak ustalasz liczbę tokenów potrzebnych do zadania?
Mam 0 tokenów. Czy nadal będziesz odpowiadał na moje pytania?
_______________________________________
Odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje? Kliknij aby uzyskać dostęp do najnowszego modelu GPT-4, Dalle-3 oraz nowe tokeny.
Znalazłeś błąd? Masz pomysł na usprawnienia? Napisz
Pozostało Ci 0 tokenów
Twój model GPT: gpt-3.5-turbo
Wsparcie | Panel użytkownika i strona projektu | Kanał YT Twórcy