Wyjaśnili, czemu z wodą whisky smakuje lepiej
Björn Karlsson i Ran Friedman, biochemicy z Uniwersytetu Linneusza w Kalmarze, wykazali, czemu niewielki dodatek wody wzmacnia smak whisky.
z- 5
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Björn Karlsson i Ran Friedman, biochemicy z Uniwersytetu Linneusza w Kalmarze, wykazali, czemu niewielki dodatek wody wzmacnia smak whisky.
zMiłośnicy whisky dzielą się na dwie szkoły – jedna nakazuje pić ten trunek bez żadnych dodatków, druga zaleca dodanie do niego odrobiny wody lub lodu.
zTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zapraszam na nowy film w którym wyjaśniam dlaczego Bowmore Black 1964 50 YO (piąta a zarazem ostatnia edycja tej konkretnej whisky) kosztuje aż tak bardzo dużo.
zNowa płyta Shpongle już dostępna w preorderze w tym limitowany winyl
zSzkocki minister gospodarki Keith Brown zaapelował do brytyjskiego rządu o stworzenie prawnej definicji whisky w brytyjskim prawie w celu ochrony wysokiej jakości trunku przed importowanym alkoholem niższej jakości ze Stanów Zjednoczonych.
zWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Jeśli uważasz whisky za berbeluchę, to świadczy jedynie, że nie piłeś jeszcze dobrej whisky.