Dlaczego miód jest cenniejszy niż cukier?
Ponad 99,8% cukru to sacharoza, cukier buraczany, który musi być przez organizm rozłożony na glukozę i fruktozę, następnie wchłonięty do krwi. W miodzie 80% składu to glukoza i fruktoza wchłaniane do krwi bez procesu trawienia... rożne ciekawe informacje o miodzie
tagix z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 21
Komentarze (21)
najlepsze
10 gram to nic innego jak 10 x(razy) (1, jeden) gram 10 x gram. Liczby 1 się nie używa z uwagi na matematykę gdzie 1x to i tak x.
10 gram to skrót myślowy.
albo jakoś przypadkiem rękę włożył w miód oblizał - no i zasmakował
ale potem trzeba było przekonać jeszcze i innych do tego aby toto jedli
To akurat niezbyt dobrze. Bo lekami można enzym rozkładający cukier zablokować. A z miodem już to nie wyjdzie. Gdybym był cukrzykiem to byłbym niepocieszony.
podpowiem - jest to tak samo jak z chlebem pełnoziarnistym i zwykłym
Smacznego ;)