Mieli tyle przeterminowanego mięsa, że mogli zrobić aż 200 burgerów.
W pierwszej połowie sierpnia inspekcja sprawdzała dania typu fast food serwowane w food truckach na terenie Szczecina. Jak się okazało, w czasie kontroli wykryto m.in. 47 kilogramów przeterminowanego mięsa wołowego przeznaczonego na burgery.
Tegucikalpa z- #
- #
- 8
- Odpowiedz
Komentarze (8)
najlepsze
Przecież za celowe i umyślne narażanie zdrowia klientów poprzez sprzedaż takich ilości starego mięsa to Janusz powinien mieć sprawę karną + ekspresowa grzywna od kontrolerów która odpowiadałoby kwotowo załóżmy połowie utargu z ostatnich 30 dni. Chyba uczciwa propozycja.
Polska gastropatologia rozpasła się do niebotycznych rozmiarów. Nikt tej branży właściwie nie kontroluje, a jak już ktoś wpadnie, to kary są śmiesznie niskie. Wały w gastro są na absolutnym porządku dziennym, tak samo jak łamanie wszelkich zasad BHP podczas pracy z żywnością. O cenach to nawet nie wspominam, polskie gastrojanusze wywindowały nam ceny jak z Rzymu czy Paryża, przy polskich zarobkach xD Właściwie nie ma już różnicy, czy idziesz do knajpy w Warszawie czy w Pierdziszewie Dolnym w Polsce B, ceny wszędzie są już na odrealnionym
@JanuszKarierowicz: no, chyba że chodzi o gnębienie ludzi podczas covidowej histerii. xD
Komentarz usunięty przez moderatora