Sekrety frytek z McDonald's
Zdjęcie artykułu z Press Maca, czasopisma wydawanego przez McDonald's, w którym jest opisany proces produkcji frytek. Ile w tym propagandy, a ile prawdy? Oceńcie sami
PCh22 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 31
Zdjęcie artykułu z Press Maca, czasopisma wydawanego przez McDonald's, w którym jest opisany proces produkcji frytek. Ile w tym propagandy, a ile prawdy? Oceńcie sami
PCh22 z
Komentarze (31)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Ziemniaki do smażenia (szukajcie tak opisanych odmian w marketach) obrać i pokroić w paski. Następnie wrzucić paski do garnka, zalać wodą tak, żeby woda sięgała 2-3 cm ponad frytki. Wstawić na kuchenkę i czekać, aż woda się zagotuje. 1-2 minuty od zagotowania wody odsączyć wodę od frytek (ja wylewam całą zawartość garnka do koszyczka, w którym będę później je smażył , umieszczonego nad zlewem). Frytki przepłukać zimną
Zaraz zaraz , ja napisałem zę są takie same po trzech miesiącach, a do niczego to one są cały czas XD
Trzecia część: http://i.imgur.com/ugO71.jpg
Szkoda, że autorka opisując proces produkcji zapomniała dodać, że od czasu, kiedy McDonald został zmuszony do smażenia swoich frytek na oleju roślinnym, a nie jak do tej poru tłuszczu zwierzęcym, w czasie produkcji do frytek dodaje się różne dodatki i sztuczne aromaty, dzięki czemu mają smakować jakby były