Sprawdził, jak powstaje kebab. "Resztki mięs z marketów"
Dziennikarz Jimmy Doherty z programu "Food Unwrapped" postanowił sprawdzić, jak wygląda produkcja kebabów. To danie jest popularne na całym świecie. Niestety mało kto zdaje sobie sprawę z tego, co znajdziemy
WP_Kobieta z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 6
- Odpowiedz
Komentarze (6)
najlepsze
Bo wołowina/ baranina z mieszanym albo ostrym to właśnie takie odpadki, z sosem maskującym smród starego mięsa. Stąd te żarty o sraniu po kebabie.
http://istanbul.pl/kebab-mi%C4%99so-kebap-przyrz%C4%85dzone-wg-tureckiej-receptury---mro%C5%BCone?product_id=227
Kwestia tylko tego skąd kupują.
Może niektórzy robią swój sos, ale generalnie widuję gotowce w butelkach. Więc jedyne co się od nich wymaga to przyjąć zamówienie i zawinąć produkty z hurtowni w tortillę z hurtowni.
I tak zdrowsze niż burger z amerykańskiego McDonaldsa xD Tak, screen jest z amerykańskiej strony https://www.mcdonalds.com/us/en-us/about-our-food/nutrition-calculator.html , brytyjski mc ma prostszy skład,