Cukrzyca skraca życie. Ale już przynajmniej wiadomo, co ją potęguje…
Cukrzyca skraca życie nawet o 14 lat, a jej rozwojowi sprzyja spożywanie czerwonego mięsa. Na świecie szybko rośnie liczba chorych na cukrzycę typu 2. Choroba ta nie tylko sama w sobie stanowi poważne obciążenie, ale jest także głównym czynnikiem ryzyka chorób układu krążenia i nerek, jak również…
Zegarmistrz_Swiatla z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 19
Komentarze (19)
najlepsze
Z jednym się zgodzę:
O to chodzi w wielu przypadkach. Nie mięso, a produkty wysokoprzetworzone.
Jestem na keto od jakiegoś czasu.
Wyniki mam dużo lepsze, cukier nigdy nie przekracza mi 90. Nawet po posiłku, nie przekracza setki.
Co za jebyna nagonka. Cukier we wszystkim nie powoduje oczywiście cukrzycy co? A jest we wszystkim, bardzo trzeba się postarać żeby nie kupić gówno produktu z dowalonym cukrem na maksa.
Uczą tego na pierwszym roku dowolnych studiów, czyli dla typowego redaktora salon24 po kolei tak: wracasz do podstawówki, potem jest liceum/technikum, pozniej matura, to może zająć kilka lat, i potem pierwszy semestr sie jakoś przeczołgasz i tam ci wytłumaczą.
Tłuszcze wzmacniają insulinoodporność, ponieważ oklejają komórki i cukeir nie może się dostać do środka komórek przy pomocy insuliny.
Największy wystrzał insuliny macie po zjedzeniu tłustego z węglowodanami, nie bez przyczyny