Szczurze mięso naprawdę nieprzyjemnie pachnie, co tłumaczy dodanie takiej ilości trawy cytrynowej, imbiru i innych przypraw, a następnie maczanie tego mięsa w aromatycznych sosach. Przy takim podejściu to nawet tofu bym zjadł...
@paramyksowiroza: szczur pieczony pachnie całkiem dobrze, a mięso nie do odróżnienia od królika.
Jak pachnie gotowany nie wiem, ale nie sugerował bym się filmem - w tej części świata kuchnia znana jest z dużej ilości ostrych przypraw dodawanych do wszystkiego.
@zalp: Miałem na myśli surowe mięso. Surowe mięso królika pachnie całkiem zachęcająco (choć może zbyt słodko), z kolei surowe mięso szczura jest znacznie mniej przyjemne.
Komentarze (3)
najlepsze
Przy takim podejściu to nawet tofu bym zjadł...
Jak pachnie gotowany nie wiem, ale nie sugerował bym się filmem - w tej części świata kuchnia znana jest z dużej ilości ostrych przypraw dodawanych do wszystkiego.
Surowe mięso królika pachnie całkiem zachęcająco (choć może zbyt słodko), z kolei surowe mięso szczura jest znacznie mniej przyjemne.